svar i forumet

Forum Övrigt Allmänt svar i forumet

Detta ämne innehåller 14 svar, har 9 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-06-20 09:31.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4154

  lgbe
  Deltagare

  Jag har skrivit en fråga till forumet om varför de har stängt ner möjligheten att i tråden köp/sälj kunna svara på det som efterfrågas/avyttras, så att alla kan ta del av som kan vara av intresse för alla att kunna gå vidare i sitt sökande/få goda råd. Svaret jag fick var ”att det är massa tjafs och nu ska vi testa detta”. Vad är det som ska testas? Men tjafs finns ju i andra delar av forumet och i alla andra forum som finns på nätet. Om det nu finns ett fåtal som har den benägenheten att uttrycka sig som inte ligger inom ramen för vad som anses vara lämpligt/acceptabelt, så varför stänga ner för de resterande medlemmar? Själv har jag fått mycket hjälp/råd för att gå vidare. SE FORUMET SOM ETT LÄRANDE OCH PROFFSEN SOM MENTORER. Jag vill bara väcka den här frågan för att se om det finns flera som är av samma/andra åsikter.

  #28918

  phermansson
  Deltagare

  Vi har faktiskt diskuterat frågan under flera år inom moderatorsgruppen. Den slutsats vi slutligen kom fram till var väl att det finns både för- och nackdelar, men vi kunde inte veta säkert hur det skulle fungera med annonskommentarerna avstängda. Så vi tog beslutet att testa hur det skulle fungera iom forumbytet.

  Och jo, visst finns det tjafs överallt, och vi försöker stävja det. Men det är inte lätt alltid och leder till starka känslor. Just annonserna har dessutom visat sig trigga mycket tjafs, ofta handlar det om hur man värderar olika saker. Och onödigt tjafs vill vi inte ha, ska ju vara trevligt här 🙂

  #28928

  lgbe
  Deltagare

  Jag ska inte fördjupa mig och göra all för stor sak av detta, men jag fårstår fortfarande inte vad ni ska testa, men det kanske finns ett bra svar på det. Det här problemet med tjafs finns ju i alla typer av grupperingar, i olika forum, arbetslivet med mera, med mera. Hur man än försöker att testa, vrida och vända på problemet så kan man tyvärr inte komma tillrätta med det till 100%. Vi är ju ett X antal tusen medlemar och olika. Som vuxna borde vi ju ta vårt ansvar till att bemöta varandra med respekt. Vi har ju faktiskt något gemensamt . Faktum är ju också att vi är mer eller mindre duktiga och då vill man kunna få den hjälp man behöver på ett trevligt/hövligt sätt. Nu stoppar jag här innan jag skenar iväg.

  Med vänlig hälsning och ett i framtiden gott sammarbete i forumet
  Lasse B

  #28949

  emul
  Moderator

  Njae, jag tycker inte det handlar så mycket om att testa. Ingenstans i forumet har så mycket gnäll, dumheter och jobb med tillsägelser och varningar förekommit som just i annonstrådarna. Det slipper vi nu och jag tänker personligen i en diskussion om att införa det vägra acceptera ett återinförande av kommentarsmöjligheter. Det har sparat ofantliga mängder jobb för oss nu jag kan omöjligen se återinförande som ett alternativ. Jag är mycket väl medveten om att det inte löser hela problemet med tjafs men det gör ofantligt mycket för oss hittills.

  Att lära sig av ”proffsen”, få tips om objekt och annat kan man ändå. Det går alltid att starta en tråd där man undrar över objekt och vill ha tips och råd.

  Självklart borde vi samtliga ta vårt ansvar och bemöta varandra med respekt samt att uppföra oss ordentligt. Det är tyvärr rätt uppenbart att alla inte är vuxna – eller åtminstone att alla inte kan bete sig som vuxna. Små saker som detta hjälper som sagt oss och då hoppas jag att läget helt enkelt kan accepteras.

  #28973

  lgbe
  Deltagare

  Med all respekt för erat arbete på idiel basis och att ni vill begränsa eran tid med att ansvara för forumetets trådar/inlägg, så har jag fortfarande svårt att förstå att en liten minirotet av medlemarna kan stänga ner en viktig svarsfunktion. Vad jag menar med ”proffsen” är ju generellt för hela forumet, för att förtydliga det, men att även under köp/sälj fanns mycket bra information som alla kan ta del av samtidigt (i stället för att lägga in nya trådar kors och tvärs). Allt blir ju samlat under en tråd. Har själv som jag skrev tidigare har fått bra information samt att andra har i en speciell fråga hängt på och fått hjälp med att komma vidare. Nä, jag ger mig icke.

  #28975

  William
  Deltagare

  I en perfekt värld är det ju klart att det är lärorikt och intressant att se öppna konversationer i en annonstråd. I verkligheten visade sig ju den möjligheten, precis som Emil skriver, avfyra kanonkulor i sån storlek och mängd att det höll på sänka hela forumet.

  Vi som användare får skylla oss själva och acceptera hur det är. Jag har det hellre såhär 7 dagar i veckan än ”stämningen” som var på gamla forumet med ibland flera urspårade pajkastartrådar i vekcan på slutet. Tror inte jag retat upp mig på nån tråd eller användares kommentarer hittils i nya forumet faktiskt, så det nya upplägget funkar ju :mrgreen:

  #28985

  emul
  Moderator

  >>Lasse
  För att vara krass så hjälper det dig tyvärr inte denna gång – vi är helt överens och kommer inte att återinföra möjligheten att kommentera igen. Sorry.

  >> Svarvaren
  Vi kan kommentera i alla, vi kan ändra allt, vi kan helt enkelt allt. Även odödliga kan göra missar och tyvärr har Martin glömt sig här, sånt händer.

  För övrigt var allt sålt så jag tog bort tråden.

  #28735

  lgbe
  Deltagare

  För mig personligen är detta ett sätt att göra det lätt för sig i stället för hitta en lösning på problemet, och huvudfrågan kvarstår fortfarande utan att ha fått ett svar på den. Men jag accepterar givetvis eran inställning och kommer inte att gå vidare med inlägget. Men jag hoppas att jag väckt något och att medlemarna nu förstår vikten av att förhålla sig på ett korrekt sätt för att inte sådana här drastiska åtgärder ska behöva ske igen i framtiden.

  Önskar alla en God forumfortsättning och en trevlig SAAB-sommar

  Lasse B

  #28734

  hotrodder
  Deltagare

  Förstår över huvud taget inte problemet med att det inte går att kommentera i annonstrådarna. Många andra forum har samma upplägg och är man intresserad av prylen som säljs så är det ju bara att slänga iväg ett Pm, mejl eller ringa säljaren. Det blev ju gång på gång ett jävla tjafsande i annonstrådarna.

  #28989

  phermansson
  Deltagare

  @lgbe wrote:

  För mig personligen är detta ett sätt att göra det lätt för sig i stället för hitta en lösning på problemet, och huvudfrågan kvarstår fortfarande utan att ha fått ett svar på den. Men jag accepterar givetvis eran inställning och kommer inte att gå vidare med inlägget. Men jag hoppas att jag väckt något och att medlemarna nu förstår vikten av att förhålla sig på ett korrekt sätt för att inte sådana här drastiska åtgärder ska behöva ske igen i framtiden.

  Önskar alla en God forumfortsättning och en trevlig SAAB-sommar

  Lasse B

  Kan ju säga att din inställning var precis vad jag tyckte från det att jag började greja med detta för 4-5 år sedan. Man önskade så väl att det skulle kunna fungera så som du skriver, men till slut fick även jag inse att det var lite naivt att tro att det skulle gå att få det att fungera bra. Det är som Emil skriver, vi kommer inte att släppa på kommentarerna i annonstrådarna igen. Vi har nått vägs ände med det, då vi trots idoga försök under ett antal år inte fick stopp på tjafset. Det går inte att uppfostra användarna helt enkelt 🙂

  #29009

  razor
  Deltagare

  Läser och skriver mest på Citroenakuten, och där har precis samma ämne varit på tapeten länge. Många köp- och säljannonser snackades sönder, en del tog illa vid sig, andra tyckte bara att det var kul. Hur som helst infördes ganska nyligen möjligheten för trådskaparen att bestämma om tråden ska vara låst eller öppen (enbart läsbar). Väljer man att låsa tråden får man verkligen se till att lämna vettig information, annars får man skylla sig själv om det inte blir någon affär. Eget ansvar helt enkelt.

  #29010

  cabmange
  Deltagare

  Jag förstår inte varför denna diskusion skall väckas till liv igen.

  Nu äntligen slipper man en massa trams i annonserna, och det är bara att kontakta säljare/köpare och avsluta affären utan en massa onödiga kommentarer PUNKT.

  Moderatorer stå på er och vik er ej på denna punkt.

  Magnus

  #29003

  niclas
  Deltagare

  @razor wrote:

  Hur som helst infördes ganska nyligen möjligheten för trådskaparen att bestämma om tråden ska vara låst eller öppen (enbart läsbar).

  Utmärkt förslag.
  För mig som nybörjare inom Saabhobbyn var diskussionerna i annonser ofta lärorika. Pristjafs är helt ointressant men precis som i många andra trådar kom det ofta upp annan spännande info en bit från huvudämnet.

  /Niclas

  #29032

  emul
  Moderator

  En sista övertydlig gång. Vår bedöming är att för oss är det inte värt besväret, det resulterar i för mycket dumheter. Alltså kommer inget att ändras. Slutdiskuterat.

  #29033

  Karl Ask
  Moderator

  En dimension till är att annonser raderas och då försvinner ev. kunskap från forumet, bättre att den finns i någon tråd som bevaras.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng