Svart instrumentpanel

Forum Modellspecifika forum 90/99 Svart instrumentpanel

Detta ämne innehåller 8 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-01-28 11:25.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #23372

    tub
    Deltagare

    Hej alla Saablovers.
    Min 99 års modell -83 slocknade häromdagen på vägen.Helsvart panel vid vridning på nyckeln.
    Batteriet fulladdat.
    Ingen ström någonstans inne i kupen,vare sig till takbelysningen eller varningslampan däremot går klockan .
    Vad ända in i Norden kan det vara ?

    Vänligen
    Turboberra

    #167324

    fredrik.a.
    Deltagare

    låter som huvudreläet, var med om samma sak i min 96a!!

    #167353

    tub
    Deltagare

    Hej Fredrik.
    Kanon ,tackar för ditt svar,det underlättar.
    Men du vet du vilket av reläerna det är ,då det är dåligt med markering på de relän som finns,de som finns vid säkringslådan är tre fyra stycken ?
    Gissar på det kubiska stålfärgade.
    Tack än en gång.
    TUB

    #167431

    fredrik.a.
    Deltagare

    ja det var detta jag mena tog förresten relä från en 99a till 96an.

    #167747

    tub
    Deltagare

    Hej igen Fredrik.
    Perfekt då är det bara tt få tag på ett sånt där.
    Har för mig att många relän på Saab är genomgående samma typer år ut o år in.
    Tack så väldans mycket.
    Turboberra

    #167749

    bovy
    Deltagare

    Hej.
    Jag bara undrar, vad exakt är det som inte fungerar? Har du huvudljus ute på bilen (halvljus,bakljus)? Är det bara inne i kupén och på instrumenten du inte har ljus? Tycker det står lite luddigt skrivet i texten.

    /Martin

    Stolt ägare till 1360 kilo kärlek.

    #167766

    tub
    Deltagare

    Hej..
    Nej det är exakt som det är skrivet.
    Vrider jag på nyckeln är det svart överallt,inget lyser inget går utom klockan.
    Batteriet är helt nytt med andra ord full kräm.

    Jag märkte däremot häromdagen när jag var inne i motorutrymmet så drog jag i jordkabeln lite,den kom då åt värmeskölden vid batteriet o det blev en gnista ???

    Ska det kunna uppstå ?
    Kanske dålig jord från början ?

    MVH TUB

    #167816

    enor
    Deltagare

    Låter som dålig förbindelse vid jordflätans fästpunkt i motorblocket. Eller en risig jordfläta helt enkelt!

    #167858

    tub
    Deltagare

    Hej Enor..
    Exakt vad det var.
    Jordflätans skarv var helt körd.
    Så det blir två nya flätor.
    Ja nu har jag lärt mig lite till..Tackar för all hjälp.
    Turboberra

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng