Svetshjälm

Forum Övrigt Off Topic Svetshjälm

Detta ämne innehåller 8 svar, har 7 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-04-10 21:47.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23828

  Jag behöver köpa mig en svetshjälm nu när jag skall börja renovera min 96’a. Jag är en total nybörjare på svetsning så jag behöver inte inbyggd stereo, tv, fjärr till ISS osv. Vad skall jag välja? En självavbländande eller flippskärm?

  Duger denna kanske Biltema? :welder:

  #171502

  wibbe60
  Deltagare

  Hur mycket svetsjobb har du framför dig och hur ofta/länge svetsar du? Blir det nå´n timme då och då eller ska du sitta 3-4 timmat ett par tre dagar i veckan?
  Blir det inte så mycket duger biltemahjälmen men, ska du svetsa mycket så rekomendrar jag dig att köpa en självavbländande hjälm.

  #171504

  Förhoppningsvis blir det inte allt för mycket svetsning. Men det vet jag inte förrän jag river bilen. Men max någon timme i veckan kan jag tänka mig. Kanske ska börja med B-tema masken och jaga en bra begagnad avbländande.

  #171506

  axel
  Deltagare

  Hej!
  Jag köpte en hjälm med reglerbart bländningsskydd på Jula för 895 SEK och den tycker jag är överlägsen min gamla av std typ. Såg att även Biltema har en liknande.

  // Björn

  #171508

  ingemargavle
  Deltagare

  Jag har fram till för något år sedan tyckt att avbländande masker var onödigt. Nu kan jag inte svettsa utan den. Det blir så mycket bättre svetsar nu när jag inte svetsar i blindo de första sekunderna. Så min rekomendation är speciellt om du inte är van svetsare att satsa på en avbländande hjälm. Behöver du den inte sedan går det ju att sälja den.

  #171510

  janneh
  Deltagare

  Har själv inte testat avbländande men det låter ju :hype: att slippa ”blinda fläcken” de första sekunderna innan man ser att man, i bästa fall, har hamnat rätt. 🙂

  #171513

  Dicst
  Deltagare

  Köp en avbländande (med garanti, för de billiga kan gå sönder). Svetsandet blir sååååå mycket enklare och bättre. Om du är osäker och vill prova bägge varianterna först kan du testa hos mig.

  #171514

  Blev en biltema 99:- mask till att börja med, bättre än att blunda när jag svetsar. Får ta och investera i en avbländande när pengarna trillar in litet senare i månaden. Men jag provar gärna din Dick för att se vad jag skall köpa för någon!

  #171687

  anders dahl
  Deltagare

  Har haft en självavbländande från Biltema i tio år minst, funkar utmärkt! Bara man byter batteri någon gång ibland.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng