Talladega. Rullande förbättringar.

Forum Övrigt Projekt / Min bil Talladega. Rullande förbättringar.

Detta ämne innehåller 33 svar, har 10 deltagare, och uppdaterades senast av 2012-04-16 18:01.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 34 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4454

  saabfjollen
  Deltagare

  Det skulle inte bli fler bilar till samlingen hade jag lovat mig skälv… Så en bil in då åker en bil ut men denna gången blev det 2 bilar ut! Så saldot sjönk och det känns helt okej.

  Vad bliva det av denna Talladega årsmodell 1990… Håll i er…. En bruks bil året runt! Ja va tusan bara för att det är en lite ovanlig bil så ska jag inte ställa den bland dom andra i ladan i mörkret…hela vintern…

  Nej för tusan nu ska jag åka gobil!!!

  Hur står det till med den…? Ärligt talat så vet jag inte riktigt … vi har inte börjat lära känna varandra riktigt ännu.

  Målet är i alla fall att den ska ut på vägen igen och sedan ta o förbättra efter hand. Det är ingen pärla längre tyvärr men den ska få nytt liv och ska få glänsa igen i så nära original utförande det går.

  Första bilden jag tog på bilen visar jag icke för den såg för hemsk ut på det. Man visar sig ogärna orakad…bilen lika så.

  14 lager skit är nu avspolad och kamera vinkeln i förmånligaste läget så här börjar jag med en bild på skrotet… Host!! Talladegan menar jag… 😀

  #29686

  viggenuffe
  Deltagare

  Bara att gratulera till skönheten! :CH
  Helt otroligt vilket öde den annars skulle få!!
  Bra att du hand om den.

  Ta väl hand om den! :AP

  Mvh uffe

  #29674

  Beeos
  Deltagare

  Talladega alltså! NICE! :CE

  #29672

  norman
  Deltagare

  @saabfjollen wrote:

  Nej för tusan nu ska jag åka gobil!!!

  Kul att du också skaffat en Talladega som ska användas 🙂 Denna fina klassiker måste ut i verkligheten!
  Har haft min som bruks sedan maj och ska nog köra den även i vinter, fast det är dyrt att ha många bilar påställda samtidigt 🙁

  På min Talla fanns en hel del rost att fixa, hur är din?
  Annat 🙂 / 🙁 ?
  Närmaste fixplaner?

  Mvh Norman

  #29694

  saabfjollen
  Deltagare

  Tackar! Det var nära att den blev ameringsjärn…. men de är en annan historia.

  Första åtgärderna är att få bromsar bytta,dom är sopor.Friska prylar som ok o skivor och klossar har jag som ska monteras.
  Och andra saker som har med att få den genom bilprovningen är prio ett.

  Sedan blir det testkörning så jag vet att den funkar maskinellt bra.Motorn spinner fint men jag har bara kört den 10 meter ännu så jag har inte en susning om konditionen på den.

  Jo rost finns och skärmkant höger bak och dörrarna är inte roliga men sådana saker o andra kosmetiska saker blir åtgärdat löpande. Den hamnar inte på lyften tills allt är klart utan det får rulla på i lugnt tempo och utan stress.

  #31877

  Per-Erik
  Deltagare

  Grattis, Talladega är inte fel – och vad gäller bruksis eller inte, tja vad ska man säga, jag har min som bruksbil från april/maj till oktober/november, bara värsta halkemånaderna som jag skippar och istället kör ”vanligare” bil. Men men, din bil, gör som du behagar, eller hur?! Klart bättre med en rullande förbättring än att den blev armeringsjärn, det hade varit tragiskt – bra nära för min med för några år sedan…

  #32227

  saabfjollen
  Deltagare

  Inga framsteg i projektet men jag hittade dessa bilderna. Svart med den tunna röda linjen är snyggt! oavsett om det är en talladega eller en 900:a. 9000cd funkar kanon med den designen också.

  #32228

  emul
  Moderator

  Ska du inte köpa fälgarna med emblem i mitten av mig istället? :mrgreen:

  #32230

  saabfjollen
  Deltagare

  bilen kommer rulla på mina 16 tummare , är det cross spoke dom heter….

  Vad hade du för trevligt emul ?

  #32231

  emul
  Moderator

  Klart, det är snyggt med crosspoke på en Talladega. Jag har en uppsättning Super Aero 16″ över….eller vad de nu heter. Jag lär mig aldrig. Senare 9k-fälgar med Saabemblemet i mitten iaf!

  #32233

  saabfjollen
  Deltagare

  På bilen satt det dessa 16″. Ingen dum fälg den heller. Super Aero är lite mjukare i formen än dessa Aero 16.

  Tack för ditt erbjudande men denna gången hoppar jag över det.

  #32234

  saabfjollen
  Deltagare

  Vinter puckarna blir på 15 tummarna som just nu sitter på cabben.

  #33407

  rodder76
  Deltagare

  Tjenare Saabfjollen och alla andra Talladeganördar.

  Skoj att denna bil räddades innan det blev återvinning av den. Bilen ser riktigt anständig ut om man jämför med många andra orenoverade Talladegor. Det glädjer ett 9000-hjärta att den ska omhändertagas och brukas.

  Eftersom det rör sig om en 1990 års Talladega så är den treekrade ”Aero 16″” originalfälgen. Crosspoke 16″ satt originalmonterat på 88-89. Vilka man behagar att använda lägger jag mig inte i, bara man vet hur det ligger till 😉
  Crosspokefälgen må vara snygg, men den är hutlöst tråkig att hålla ren. Jag har en uppsättning som ska renoveras, men jag rullar uteslutande på treekrat för att de kräver mindre tid vid vård.

  Fälgen, eller slangvindan 😉 som Emul pratade om är några nymodigheter som man kan benämna med SuperAero Classic. Super Aero är den fälgen som lanserades med CS-Aero, en hellackerad historia med lite mjukare former.
  På sluttampen av 9000 så valde man att piffa upp fälgen med en mindre kosmetisk förändring genom att ta bort plastkåpan och ha synliga hjulbultar. Vill minnas att denna fälg enbart fanns 98 och därmed till de 9000 som brukar kallas Classic… men detta är jag lätt osäker på. Dock hade 97:ans Aero fortfarande SuperAero med täckta hjulbultar.

  #37327

  saabfjollen
  Deltagare

  Kärleken flammade upp väldigt hastigt men den har nu slocknat och det blev ingen vinter bil..inte heller en sommar bil..för mig i alla fall…
  Det blev ingen renovering så det blir ingen fortsättning i denna historia från min sida.

  Den är nu till salu viewtopic.php?f=15&t=3276 och jag hoppas att min väldigt goda vän Mattis inte lägger högsta budet på bilen för då har vi en Talladega kaross på folkrace banan.

  / Magnus

  #38654

  saabfjollen
  Deltagare

  Glömde skriva innan den kostar endast den ynka summan 4000kronor exklusiv 16 tums fälgarna.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 34 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng