Tändningslås/tändspole

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Tändningslås/tändspole

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-06-25 20:29.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14421

  andersh
  Deltagare

  Hej SAABvänner.

  Min SAAB 96 -62:a har tändspolen och tändningslåset integrerat med varandra (se bifogad bild).
  Nu så saknar jag nyckel till tändningslåset och har tänkt be en låssmed nytillverka en efter låset (känner en som lovat att göra det). Men då funderar jag, bör jag byta ut tändspolen och klippa av vajern eller vad det är för att ersätta spolen med en vanlig utan integreringen med tändningslåset? Jag vill behålla bilen i hyfsat originalskick, men om spolen fungerar dåligt så är det förspilld kraft att montera tillbaks den. Jag har bara testkört motorn på golvet med en annan spole. Brukar dessa tändspolar funka bra eller bör jag ersätta den med en ny? I så fall har jag bara tänkt klippa vajern och ta spänning till tändspolen från någon annan funktion t.ex. bränslepumpen Rätt tänkt eller?

  MVH

  Anders

  #96082

  stefan
  Deltagare

  Spolen i sig är ju inget sämre än en vanlig spole, anledningen till att det är gjort som det är gjort är ju bara att det är ett enkelt stöldskydd (till viss del iallafall)……….
  Är du osäker på spolens funktion så spara den där hel och gör ett nytt fäste för en vanlig spole så du kan ha den på samma plats och sätt ditt ett vanligt universal tändningslås.
  Klipp för guds skull inte sönder den du har om den är hel i övrigt. Till Volvo PV/Duett kostar en ny sån där 3700 spänn…………….

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng