Tips för att montera Recarostolar i V4

Forum Övrigt SSR Tips för att montera Recarostolar i V4

 • Detta ämne har 6 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2009-07-02 10:50 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #20289
  timo m
  Deltagare

  Blev ägare till två finfina Recarostlar (1300 och 1328 tror jag de kallas) inkl underreden i vintras. Tänkte montera dem i V4:an nu. Började med att ta ur originalstolen. Noterade då att Recarons underrede är betydligt smalare än skenorna för originalstolen/-underredet. Har någon tips för hur man monterar Recarostolarna inkl deras underrede i V4:an? Antar att något behöver anpassas/byggas om. Bilder/skisser/en beskrivning vore toppen om någon har det. Tack på förhand!

  #141516
  johan josefsson
  Deltagare

  När du skriver att du har recarons underrede så misstänker jag att du har skenorna, men inte dom ”ramar” som Saab hade till 96:an för att montera stolarna? Dessa fästen bultas i golvet i bakkant och i dom befintliga stolsfästena fram. Det är dessa du skall annonsera efter. 10736 heter dom i sport och rally katalogen.

  #141544
  timo m
  Deltagare

  1) Tack Johan, det går framåt. Jag har skenorna. De sitter i ngn slags ramar av plattjärn med hål i hörnen/bult/mutter, ”fötter” med små gummiplattor i bakkant samt spak för att skjuta framåt/bakåt. Alltså, de undre skenorna sitter bultade mot den ramen/konstruktionen. De övre skenorna i stolen. Hela den ”ramen” är så smal att jag kan sänka ner den helt mellan orignalfästena. Frågan är om detta är ngt som SAAB har använt tillsammans med ngn adapter som jag saknar eller om stolar/inderreden är från ngn annan bil. Kan jag modifiera dessa och få ihop det tro? Eller skall jag leta efter 10736… Grejerna är för långt borta, hade tagit en bild annars.

  2) Råkar ngn ha de där ramarna #10736 som (du) Johan har på bild och som vill byta dem mot en slant? Det vore ju allra enklast…

  #141576
  johan josefsson
  Deltagare

  10736 skall bultas i dom fötter med fyra hål i som har gummi i underkant. Så det du har är rätt och behöver kompletteras med ovan nämda fäste.

  #141720
  svarvaren
  Deltagare

  Jag har 2st som kan säljas!

  Skicka PM eller till:owej@rocketmail.com

  /Owe

  #141777
  timo m
  Deltagare

  Tjusigt Owe, du har ett PM med mina uppgifter 🙂 Fortsatt Glad Midsommar alla, hälsas från Öland! / Timo

  #142262
  timo m
  Deltagare

  Tack för goda råd och delar de som har bidragit! Förarstolen är inne – passagerarstolen endera kvällen.

  Skenorna för stolen bultade jag på underredet som Johan visar på bild (och som Owe kunde sälja). Fick lov att borra några extra hål dels i underredet som inte passade direkt i originalstolens hål för de urspr skenorna, dels i skenorna som sitter under stolen vars hål inte matchade underredet. Bonnjärn så det var lätt att borra.

  Stor skillnad! Känner bilen mkt bättre och slipper hålla i mig i svängarna när det går undan.

  Nu blir nästa krux hur jag skall lösa det med bälten. Verkar inte finnas ngt bakåt som är bra att fästa tex fyrpunktsbälten i. Kör med de fasta trepunktsbältena så länge. Undrar om trepunks rullbälten vore ngt – om de går igenom hålen i sidorna på stolen, i midjehöjd. Idéer. Tusen tack fr T.M.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng