Trasig stolklädsel

Forum Modellspecifika forum 90/99 Trasig stolklädsel

 • Detta ämne har 9 svar, 6 deltagare, och uppdaterades senast 2009-10-19 23:00 av .
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #20899
  saabfjollen
  Deltagare

  Jag har så svårt att slänga ut mina stolar i 99:an även att dom ser så tråkiga ut med sina sprickor.Att laga dom finns ju inga möjligheter förstår jag ju men finns det någon som gjort någon typ av finurlig nödlösning? Typ sytt på någon remsa med en saablogga på eller något annan kul lösning. Jag känner inte för att dra på en överdragsklädsel. Har du något tips så lägg upp en bild. / Magnus


  #146299
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  En tygremsa med Koeniggsegglogga kanske? 🙂

  /B

  #146300
  saabfjollen
  Deltagare

  Kanontipps!! Tack!! Fler tips mottages gärna!

  #146363
  brandchefen
  Deltagare

  En utopisk tanke kanske , men om du har fler liknande stolar i sämre skick kunde du kanske slakta någon stol och använda hängslena att lappa över sprickorna.

  Bara ett förslag.

  Mvh Ulf Stensson

  #146366
  saabfjollen
  Deltagare

  Tack! Bra förslag för jag har två baksäten som ligger på vinden som jag inte har någon användning utav så det kan bistå med matrial. Fler tips är välkommet!

  #146412
  Lustgasen
  Moderator

  Har tänkt lite på detta och om man tar av tyget så det är löst, vänder det ut och in och tar nål och tråd och syr ihop det igen, det borde ju nästan funka..?Det släpper ju oftast i sömmen, tar man en stark björntråd så ska det väl sitta tycker man, visst, lär ju inte bli lika snyggt som det var nytt men lär ju bli ganska diskret om man e lite händig på handen. Det skall jag testa iaf.

  Saab 99 Van -77

  Sekreterare och redaktör i Svenska Saabklubben

  #146414
  phermansson
  Deltagare

  Skulle nog funka men lägg en förstärkningsbit på baksidan, tyget runt där det har spruckit lär inte vara mycket att sy i. Kan gå att limma också, skulle nog gjort både ock.

  #146416
  kaparn
  Deltagare

  Detta är iofs en tygklädd stol, det jag gjort är att jag tagit en bit likadant tyg som jag klippt ur en annan trasig klädsel och sedan har jag limmat med textillim och när det sedan torkat så har jag sytt runt kanten för att få det att hålla.
  Det syns att det är lagat men det ser rätt ok ut och det höll så länge jag hade kvar bilen.

  #146431
  saabfjollen
  Deltagare

  Det är inte bara sömmen som går sönder för jag tycker klädslen typ har krymt.. men med en förstärkning bakom som ni säger och någon ny bit i mellan och en stark nål i symaskinen så skulle man kunna göra ett försök.Inte för att det måste se orginal ut för det har jag inte som mål men lyckas man att sy rakt så kan det kanske bli bra.

  #146827
  saabfjollen
  Deltagare

  Jag jobbar med stolen och återkommer med resultatet senare. Ville bara visa hur en lösning på dom lite nyare stolarna kan se ut.Ej min stol.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng