Trevlig händelse med eller utan Saab

Forum Övrigt Off Topic Trevlig händelse med eller utan Saab

Detta ämne innehåller 0 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-01-24 18:11.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23408

  cabmange
  Deltagare

  Vissa kommer ihåg första kyssen som något underbart, vissa tänker på när de var i Tyskland med sin turbo Saab och körde ifrån många BMW – Mercor i backarna kring Kassel.
  Vissa kommer aldrig glömma när de fann den där efterlängtade delen som saknas för att Sporten skall bli färdig.

  Själv har jag haft en sådan känsla idag. Det är så att jag är i Österrike denna vecka för att åka skidor.
  Och ni som varit i Alperna och vart med om snö förstår mig nog.
  Jag vaknade och gick upp vid 07.00 och drog upp persiennerna, det snöar så där underbart och är 7 grader kallt. I dalen vi är i finns det många stora system, men just i vår by så är backen ganska enkla med ett mindre liftsystem, men varför kvantitet när man kan få kvalité vilket medför att det inte är så mycket folk där. Backen heter Spieljoch och ligger i byn Fügen i dalen Zillertal. (http://www.Zillertal.at)

  Jag och sonen stack upp vid 09,00 tiden och tog gondolen upp, och som när det snöar i Österrike så blir det mycket snö. Det hade kommit ca 50 cm nysnö så det blev att pumpa puder. Vi åkte först i en röd backe där det var lite folk, vi kunde varje åk få ett åk med orörd snö. När vi kom upp med liften igen så sa jag till grabben, undrar varför inga åker med den stolliften, för så mycket blåser det inte.

  Vi åkte ner till den andra liften och tog den upp, visst blåste det lite otrevligt men man är ju van med de svenska/norska fjällen.

  När vi kom upp så finns det en härlig röd pist som är typ 2600 m där inga hade åkt. Att åka ner i den pisten där underlaget är bra preparerat och där det fallit ca 50 cm snö går inte att beskriva, jag åkte ner och förstod inte vad jag fick uppleva, upp igen med liften och lägga nya åttor, så höll vi på.
  Jag märkte ganska omgående att man har fel skidutrustning för detta, absolut inte skidorna som är ett par underbara Rossignol 9 tii, men kläderna. Har en skiddräkt Phenix som är ett 10 tal år gammal, samma modell som norska skidlandslaget hade men det är inte i goretex, utan i textil som suger upp snö.
  Hur tror ni man ser ut efter ett par timmars lössnö åkning? Finns inte mycket textil som hade snö. Men vad gör det när ipoden ligger i säkert förvar och ur den strömmar under bar rock så att adrenalinet flödar och pisten ligger framför en vill bli av med sin oskuld.

  Det just sådana dagar som denna som man undrar vad man håller på med. Varför bo i sverige när det finns så underbara länder som Österrike, där folket är trevliga, öl finns det som produceras i varje by, och denna underbara skidåkning. Jag vet exakt vad jag skall göra den dagen jag vinner 78 miljoner på travet.
  Ut och åka og900 cab på somrarna runt hela Europa och bosätta mig i Tyrol under vintern och åka skidor, kanske man skulle kunna jobba som skidinstruktör om det kommer några passande damer 

  Så vad har ni för minnen, med eller utan Saab

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng