Trevliga nyheter

Forum Övrigt Allmänt Trevliga nyheter

Detta ämne innehåller 0 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-08-14 22:05.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13564

  Martin
  Deltagare

  Visserligen en dryg vecka gamla, men ändå. Här kommer tre nyheter från Bilsport:

  Källa bilsport.se

  Saab gasar medan Volvo bromsar i USA

  Det blev nästan en fördubblad försäljningsvolym för biltillverkaren Saab i USA i juli i år jämfört med samma månad i fjol. Samtidigt fortsatte Volvos kräftgång på andra sidan Atlanten.

  Saab Automobile, som ingår i den amerikanska fordonskoncernen General Motors (GM), redovisade på tisdagen ett försäljningslyft med 94,3 procent till 6.469 sålda bilar i USA i juli i år, enligt siffror justerade för säsongsvariationer, sammanställda av nyhetsbyrån Reuters. Under samma månad i fjol fick Saab nöja sig med att sälja 3.458 i bilens förlovade land.
  Under perioden januari-juli 2005 har Saab därmed sålt 27.437 bilar i USA, ett lyft med 21,2 procent jämfört med samma period i fjol.
  För Ford-ägda Volvo Personvagnar blev det dock en fortsättning på kräftgången i USA från tidigare i år. Försäljningen föll med 6,3 procent i juli i år jämfört med samma månad i fjol, enligt statistik presenterad av Volvo Personvagnars amerikanska dotterbolag. Totalt sålde Volvo 11.511 bilar i USA i juli i år, ned från 12.282 i juli i fjol. Justerat för säsongsvariationer sjönk Volvos USA-försäljning med 2,7 procent till 11.511 sålda fordon.
  Volvos nedgång härrörde främst från vikande efterfrågan på modellerna S40 och S60, medan stadsjeepen XC90 återhämtade sig något.
  S40-modellen såldes i 2.066 exemplar, 12,6 procent färre än under juli i fjol. För S60-modellen blev det en nedgång på sju procent till 2.400 sålda bilar, medan XC90-försäljningen steg med 2,6 procent till 3.184 sålda exemplar.
  Volvo hade vid utgången av juli sålt 77.578 bilar i USA hittills i år, ned med 4,7 procent från 81.442 under fjolårets första sju månader.

  Saab säljer bra på dyster brittisk marknad

  Den brittiska bilmarknaden backade i juli. Det har den gjort 15 av de 16 senaste månaderna och biltillverkarna sörjer.
  Med ett undantag: Saab.

  Räknar man bort miljonärsmärkena Porsche och Aston Martin samt lågprisvarianten Proton, så var det ingen tillverkare som ökade försäljningen så mycket som Saab.
  De ökade från 1.489 bilar juli 2004 till 2.082 sålda bilar i juli 2005. Det innebär en ökning med 39,89 procent och gör Storbritannien till Saab Automobiles näst största marknad för tillfället, till och med större än Sverige.

  Volvo lyckligt lottade
  Aston Martin toppar ökningslistan med enorm marginal. De sålde 138 bilar och det var 626,32 procent bättre än juli förra året.
  Volvo, av tradition också stora i Storbritannien, sålde 2.162 bilar, en minskning med 1,55 procent och det gör dem lyckligt lottade jämfört med konkurrenterna. Fast att Daewoo till exempel dalade från 1.178 sålda bilar juli 2004 till 19 sålda bilar samma månad i år ser värre ut än vad det är. Märket har gått upp i Chevrolet, och redovisas under detta. Att man ändå sålde 19 bilar är förmodligen resultatet av en sista lagerrensning.
  Ser man till årets sju första månader totalt så har Saab ökat med 41,32 procent till 16.051 sålda bilar medan Volvo redovisar en minskning på 2,32 procent till 23.213.

  Dieselmotor säljer
  Det är den privata sektorn som gått dåligt på den brittiska marknaden och som har dalat med 10,8 procent under årets sju första månader. Bilar med dieselmotorer säljer bättre än tidigare.
  – Förklaringen till vår ökning är att vi säljer bra på tjänstebilsmarknaden och att vi har bra alternativ att erbjuda när det gäller dieselmotorer, säger Örjan Åslund, informationschef på Saab Automobile om den brittiska marknaden.
  – Dessutom finns vi nu hos fler och fler Vauxhall-försäljare vilket också har betytt en del.

  Avis köper 400 etanol-Saabar

  Hyrbilsföretaget Avis köper 400 Saab 9-5 BioPower, bilen som drivs på etanol E85. – Vi är glada att kunna möta de miljökrav som kunderna ställer, säger Hans Larsson, Avis« inköpsdirektör.

  Flex-motorn i Saab BioPower ställer automatiskt om sig efter bränsleblandningen. Bensin eller etanol hälls i samma tank. 9-5 BioPower körs i normalfallet på etanol, men den kan också tankas med vanlig bensin. Bränslena kan också blandas i tanken, styrenhet ställer automatiskt in motorn för blandningen.
  De 200 första bilarna levererades i förra veckan, och i höst köper Avis ytterligare 200.
  – Saabs modell är en väldigt smart lösning och vi är glada att kunna erbjuda en bil som så smidigt möter de miljökrav våra kunder ställer, säger Hans Larsson, inköpsdirektör hos Avis Sverige. Saab 9-5 BioPower motsvarar Avis två viktigaste prioriteringar, miljöhänsyn och säkerhet, förklarar han.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng