Trim till 9-3 -03?

Forum Övrigt Allmänt Trim till 9-3 -03?

 • Detta ämne har 2 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2007-12-03 08:00 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17108
  jimpasaabia
  Deltagare

  Hej!
  Jag har hört att jag ska kunna få ur min 2.0 t c:a 40 hk mer om jag köper en chiptrimmning, kan detta stämma och vet någon ungeförligt pris, om detta är skadligt för bilen och om det är möjligt att köpa en ”liten låda” som man själv kan ställa in och alltså därmed också lätt ta bort trimningen?
  Mvh!
  /Jimmy.

  #115346
  emul
  Moderator

  Hejdu! Ett tips är att google är din vän, och sen så är ett av företagen du kommer hitta där Nordic Performance, hemsida http://www.nordictuning.com/main.php?lang=se säger google. Steg 1 hos Nordic på 2,0t:n ger 210hk, steg 2 ger 235hk.

  Men – mitt hetaste tips – ta och titta in på http://www.stcs.nu som är hemsidan för Saab Turbo Club Sweden. Gänget där har sjukt bra koll, och pysslar med betydligt nyare bilar än de flesta här!

  Klubben här inriktar sig på gammelbilar, och då ”räknas” åren fram till och med og900, inte nyare även om många kör Saab som ”vanlig” bil också!

  Flyttar tråden till en lämpligare forumdel..

  I vilket fall – välkommen hit!

  // Emil

  #115384
  mats a
  Deltagare

  Hej och välkommen i gänget. Som Emil/emul säger så är fokus i detta forum äldre saabar. Går du till STCS så får du mer råd än du kan hantera. Så var det för mig.

  Jag har trimmat mina båda 9-3 (SE-01 och nu senast en SC-06) hos BSR i Växjö(!): Huvudkontoret ligger på Deltavägen. http://www.bsrab.se. Fördelen är att där får du en dosa där du förvarar origialprogrammet under tiden trimprogrammet finns i bilen. Om du av någon anledning behöver få tillbaka originalprogrammet tankar du enkelt tillbaka det. Jag har en gång råkat ut för att trimprogrammet kommit i konflikt med en verkstads diagnosdator och då gick bilen som ett lass skit. ”Limp-home” från verksta’n är inge’ kul… Då anslöt jag bara den lilla boxen och först återställde bilen, sedan trimmade jag om den. Jag är nöjd med produkten.

  Och du: Vill du verkligen ha mer ommp i bilen: Montera ett öppet luftfilter. Även en otrimmad bil blir piggare. Kör försiktigt.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng