Uppdateringar i forumet

Forum Klubbinformation Styrelsen informerar / Hemsidan Uppdateringar i forumet

 • Detta ämne har 9 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2016-06-30 14:02 av .
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #396793
  Jonathan
  Deltagare

  Jag genomförde ett gäng viktiga säkerhetsuppdateringar i forumet (och för vår hemsida) här idag, vilket fick länkarna till bl a ”senast inlägg” och ”inlägg sedan senaste besök” att försvinna från toppen av forumet. Jag arbetar på att återställa länkarna på ett sätt så de inte försvinner i framtida uppdateringar (vilket sker regelbundet).

  Ni bör dock även kunna hitta dessa i den svarta toppmenyn under ”Forum” och ”Vyer”.

  #398920
  Jonathan
  Deltagare

  Fortsätter arbeta med vårt forum och dess funktioner. I den vita toppmenyn, under ”Forum”, hitta ni nu undermenyer för ”senaste inlägg”, ”inlägg sedan senaste besök” samt ”ämnen utan svar”.

  Om ni upplever att forumet har varit lite långsamt så beror det på att vi har lite för många aktiva funktioner här. Har därför rensat och ersatt en del sak. I forumet märks det nog främst med att ”tummen upp”-länken vid varje inlägg är ersatt med en tack-länk. Kommer fortsätta rensa och strukturera om lite här. Alla åsikter mottages givetvis tacksamt!

  #398960
  Jonathan
  Deltagare

  Ytterligare en liten uppdatering här idag. Har lagt in en ny högermeny i forumet. Där visas de senaste trådarna, svaren samt populära trådar. Nyligen aktiva medlemmar och en in/utloggningsfunktion finns även med där. Tanken är att aktiviteten i forumet ska bli tydligare samt att det ska bli enklare att engagera sig i aktuella diskussioner.

  Tycker ni det blev bra så här? Det inkräktar på den allmänna bredden i forumet, jag vet. Men det är svårt att få in detta på annat sätt. Alla kommentarer och åsikter om detta mottages tacksamt. 🙂

  #398961
  Janne Hagnell
  Moderator

  Bra jobbat!
  Dock upptäckte jag igår att det inte gick att bifoga flera bilder till ett inlägg. Så fort man lägger till bild nummer två ändrar sig ettan till att vara samma bild, så man kan få upp till fem exemplar av samma bild. Kan detta ha med uppdateringarna att göra?

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #398964
  Jonathan
  Deltagare

  Tack Janne!

  Uppdateringarna som skett här på sistone ska inte ha med bilduppladdningen att göra. Den funktion som hanterar bildhanteringen har jag inte rört. Men bra att du sa till om det, ska se till att felsöka och åtgärda det omgående.

  1 användare tackade författaren för det här inlägget.
  #398979
  Jonathan
  Deltagare

  En liten uppdatering vad gäller bilduppladdningen. Det verkar som en bugg har smugit in i den programvara som vi använder för bilduppladdningen. Har återproducerat felet både i vårt forum och i supportforumet för utvecklaren av denna programvara. Så det är nu rapporterat till utvecklaren och det bör vara åtgärdat här väldigt snart (det är en snabb och bra utvecklare).

  1 användare tackade författaren för det här inlägget.
  #399060
  Jonathan
  Deltagare

  Nu är problemet med bilduppladdningen löst. Det går återigen att ladda upp flera bilder på en gång. Att det strulade berodde inte på programvaran för bilduppladdningen egentligen, utan på ett scriptbibliotek (jQuery) som denna använder sig av. Tack igen för att du rapporterade detta Janne!

  Och av någon anledning råkade jag bifoga en bild här bara för det. Nåväl. 🙂

  • Det här svaret redigerades för 3 år, 7 månader sedan av .
  • Det här svaret redigerades för 3 år, 7 månader sedan av .
  Bilagor:
  #399222
  Jonathan
  Deltagare

  Om ni upplever att vårt forum är ohyggligt segt just nu så beror det på att jag arbetar med att överföra/importera SaabsUnited med dess innehåll och användare till vårt nätverk. Har tillfälligt inaktiverat möjligheten till nya användarregistreringar här också. Får se hur det går med importen, jag kan eventuellt behöva stänga av forumet ett tag (bara till importen är klar).

  #399276
  Jonathan
  Deltagare

  Så, nu är importen av SaabsUnited klar. Som ni märkte så var jag tvungen att stänga av forumet (och användarregistreringen) under tiden. Beklagar det. Jag arbetade med importen hela midsommarhelgen och försökte få till det flera gånger (varje tog åtskilliga timmar), men det misslyckades pga att aktiviteterna i forumet störde importprocessen (databasuppdateringarna). Nu fungerade importen som sagt och jag ska inte behöva stänga ner forumet så här igen. Hoppas ni har förståelse för detta.

  #399368
  Jonathan
  Deltagare

  Och NU ska forumet fungera igen. Det var en jävla pärs. Nu får jag fan sätta mig och fintanka lite.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng