V4:an bara stannade

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 V4:an bara stannade

Detta ämne innehåller 12 svar, har 9 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-06-02 18:19.

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22281

  filbrun2
  Deltagare

  Hej!

  Har besiktnings tid bokad för min v4 -75 imorgon (onsdag) mitt på dagen..
  När jag test körde längre sträcka nu så bara dog den utan förvarning efter ca 2 mils körning. (Ett stopp längs vägen inräknat i dom 2 milen).
  Den började inte gå illa innan utan bara lade av. Dock gick den att starta kort därefter igen..
  Så det bör vara något med tändningen va? Tändspole är det enda jag har kunnat tänka mig..
  Någon som har några fler förslag som kanske har haft samma symtom??

  MVH Filip

  #158772

  saab-bo
  Deltagare

  Kan även vara Kondensatorn, om den går att starta när den svalnat en stund.

  / Bosse

  #158773

  filbrun2
  Deltagare

  Okej! Är det den som sitter utanpå fördelarn?

  #158780

  soulmannen
  Deltagare

  hade samma fenomen på min o det var bla filtrest i soppapumpen som var igensatt, och där var även skit i bränsleröret ifrån tanken o fram till pumpen, den stannade o efter ett tag när skiten hade flötit ut så gick det igen, jag rengjorde filtret o blåste soppa ledningen

  #158783

  filbrun2
  Deltagare

  Ok tackar för det tipset! Den dog så tvärt därför tror jag det var nåt tändningsfel.. Den borde väl gå lite illa innan den dör om det är skit i soppan? Inte säkert kanske.. Vi får se om den går hela vägen (2,5 mil enkel) till besiktningen imorgon!

  #158784

  rallysaaben
  Deltagare

  Jag har ingen direkt erfarenhet av krånglande tändspolar då de aldrig krånglat på mina bilar men jag får en känsla av att den bara har två ”lägen”, alltså antingen så funkar den eller också funkar den inte.!?

  #158792

  phermansson
  Deltagare

  Har en tändspole som funkar bra så länge den inte är för varm. Blir den för varm går bilen taskigt, blir svag och orkeslös och så.

  #158799

  filbrun2
  Deltagare

  Har heller aldrig bytt nån tändspole på nån bil innan. Är kondensatorn den lilla runda grejen utanpå fördelaren då ifall jag får för mig att byta den?

  #158801

  jonass
  Deltagare

  Japp det är kondensatorn.

  #158803

  jimbo
  Deltagare

  angående va soulmannen skrev så stannade hans bil tvärt när jag åkte med han och detta fenomen ska vara relatift vanligt

  #158806

  fredrik.a.
  Deltagare

  annars är väl kondensatorn en av dom grejerna man alltid ska byta vid full service om jag förstått rätt, vi hade något liknande broblem med en kompis 99a och där hjälpte det ju att sätta i ny kondensator med mera!

  #158815

  Per-Erik
  Deltagare

  Problemet med skit i soppapumpen har jag också haft, på två stycken V4:or, och de har tvärdött, varit omöjliga att starta på en gång, men efter 3-4 minuter så har de gått igång igen. Lossa och dela på pumpen, rensa bort skiten – passa även på att med tryckluft blåsa rent bränsleröret från tanken…

  #158831

  filbrun2
  Deltagare

  Jag kom in till bilprovningen till slut! Den dog en gång halvvägs, sprutade in lite startgas och gav den choke och då gick den igång igen! Alltså är det något med soppan & inte tändningen! Ska byta filter & rengöra ledningen! Men det såg mörkt ut när den stannade; vattnet rann över i expansions kärlet & olja droppade från packningen vid bränslepumpen. Sen blev jag stannad i polis kontroll närmre besiktningen och fick blåsa… Men jag torkade av motorn lite och fick blankt papper 🙂 Sen gick den hela vägen hem i ett streck! Så nu är man nöjd!

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng