Vad har man för rätt vid bilköp?

Forum Övrigt Off Topic Vad har man för rätt vid bilköp?

 • Detta ämne har 7 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2011-07-03 08:31 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3849

  Hej!

  Jag har klurat lite på det här med bilköp och dolda fel! Jag köpte en Citroën Xantia från en bilfirma här i våras och nu rasar f_nskapet i småbitar. Växellåda, hydralik, vinrutetorkare, halvljusautomatik, centrallås, bromssystem, hjullager och nu senast idag så dog AC´n. Vad kan man eg göra åt något sådant här, att lite grejjer går sönder får man räkna med men detta är på gränsen till absurt tycker jag.

  Kan jag bara se mig själv som grudlurad och gräva ner sk_ten i skogen. Eller finns det något man kan göra åt saken, juridiskt eller dyl?

  Visste att jag skulle köpt en 9000 istället som budget brukis!! :ID :ID :WH :WH

  #29510
  emul
  Moderator

  Köper man från ”riktig” bilfirma brukar endel garanti ingå. Ofta ett år av någon form av garanti på beg iaf. Har du kollat igenom papper och sånt ni skrev på när du köpte? Ringt bilfirman och frågat?

  #29514
  Janne Hagnell
  Moderator

  Tyvärr är det nog mycket upp till bilfirmans goda vilja. Du måste kunna bevisa att de känt till eller misstänkt fel på bilen, kunskap som de sedan undanhöll dig. Att en halvgammal Xantia totalrasar är nog tyvärr något en domstol skulle bedöma som något du skulle haft med i kalkylen, hur oturlig det sedan än är.
  Den juridiska vägen tvivlar jag alltså på, däremot tror jag mer på metoden att ”leva 😈 ”.
  Själv köpte jag vår gamla 900 på en bilfirma där jag nogsamt parkerade den målade firmabilen utanför. Jag jobbade då som journalist och budskapet var ”don’t mess with the press!” Firman fixade också flera fel utan att knota; med beg delar men i alla fall.
  Om ”din” bilfirma vägrar att hjälpa till, säg att du ska kontakta din lokaltidning, skriva på alla forum du känner till, prata med alla du känner osv. Säg det i lugn men allvarlig ton; om du blir arg är risken att bilhandlaren går i försvarsställning och det låser sig helt. Lycka till!
  Och ja, jag visste också att jag borde köpt en Saab istället för den Opel vi hade förit. 😡 Men nu är ju det misstaget rättat dubbelt upp! 🙂

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #29517

  Jag fick 30 dagar eller 30 (!) mil vilket som inträffade först ser jag nu när jag rotar i papprena! Det är en väldigt seriös firma i övrigt. Har försökt ringa till dem men blir konstigt nog bortkopplad varje gång!

  Ja, lite lugna hot kanske kan fungera, men som sagt gammal bil. Dock bara 14000 på mätaren och det känns inte som några mil. Inte på en Saab iaf. Kanske dödsbädden för en cittra :ID Men Janne, du är inte sugen på att låna ut journalistbilen???

  #29518
  Melwin
  Deltagare

  Gräva ner skiten är nog en bra ide’ ! 💡

  #27218
  hotrodder
  Deltagare

  Man ska inte köpa bilar som är byggda av ett vindrickande folk :TY
  Ssssry… :ROLF *kunde inte låta bli*

  :CH

  #27220
  Janne Hagnell
  Moderator

  Hehe, nej jag jobbar inte på tidningen längre. Och har du dessutom svart på vitt om garantin skulle det nog ändå inte hjälpa. Har du tur kan du få några kronor på skroten om de tycker det finns grejer att plocka på den. 🙁

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #29528

  Melwin: Har du en spade jag kan låna?? Kommer behövas ett ganska stort hål 😆 😆

  Hotrodder: Jag förtjänar det, borde ha förstått bättre än så, men vinkyl, baguetteugn och integrerad vitlökspress gjorde att jag inte kunde säga nej! Egentligen var det hydrauliken jag föll för!! 😳

  Janne: Ja det lär finnas många trasiga godbitar på denna bil för en sann citroënist!

  Men AC’n varvade igång här i morse, självläkt tydligen. Då är det en sak mindre att laga :AP

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng