Var sitter backventiken på bränsle-returen – igensatt på förgasarbil

Forum Modellspecifika forum OG900 Var sitter backventiken på bränsle-returen – igensatt på förgasarbil

 • Detta ämne har 4 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2015-05-21 11:07 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #374001
  finn
  Deltagare

  Jag har lokaliserat lösningen på ett tidigare problem med att min bensinpump läcker bensin vid en avrinning. Det berodde på att bränslereturen är igensatt någonstans.

  Blåser man hårt i bränslelednigen (bortkopplad t-korsning) och bak mot tanken så släpper stoppet och luft kan komma igenom, men så fort man suger lite i ledningen så är vips stoppet tillbaka! Det får mig att tro att det är en dålig backventil någonstans på ledningen. Stoppet kommer också tillbaka när bilen stått still någon timme.

  Bränsletrycket från pumpen klarar inte att blåsa upp så stoppet släpper.

  Någon som har erfarenhet?

  #374002
  stefan
  Deltagare

  det ska nog inte vara nån backventil på såna ställen, trycket är så lågt på returen så det skulle aldrig funka. Du får nog kolla bak vid tanken och titta var slangen mynnar ut och kolla om det sitter i ledningen eller i tanken till att börja med.

  #374029
  finn
  Deltagare

  Okej! Ja jag befarade det. Svårt att komma åt utan att demontera tanken är jag rädd. Några tips där? Skulle det kunna vara något med luftintagen till själva tanken? Det måste väl släppa både in och ut luft för att det ska funka. Och det finns väl någon mekanism om bilen skulle välta.

  #374030
  Regin
  Deltagare

  På förgasarbilarna sitter returen i nivå/flottör givaren om jag inte minns fel ??

  Ta bort golvet i skuffen så ser du.

  #374180
  finn
  Deltagare

  Som jag kan se det så sitter bränsle fram till motorn i nivå/flottör givaren, medan returen sitter lite till vänster under plåtgolvet vilket gör att man måste montera ner tanken för att komma åt. Alltså ingen servicelucka för returslangen tyvärr.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng