Varför dessa hål i GM-plattformerna?!

Forum Övrigt Allmänt Varför dessa hål i GM-plattformerna?!

 • Detta ämne har 5 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2013-02-23 22:57 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #7211
  saaboscar
  Deltagare

  Saab 9-5, NG900 mm har en massa med ”dräneringshål” eller vad man ska kalla det på underredet. I reservhjulsbaljan är det inte mindre än 6 stycken! I dessa trycks det in en gummiplugg som samlar åt sig massa fukt och gör så att det börjar rosta.

  Vad har dessa för funktion? Är det i tillverkningen eller fyller dom någon funktion, mer än att rosta? Mycket bättre på 9000 mfl där dessa inte finns.

  / Oscar 🙂

  #52670
  djungeltrumman
  Deltagare

  För att kunna dränera om bilen skulle utsättas för t.ex att den körs i en djup regnpöl och vatten blir liggande på golvet så skall det kunna evakueras snabbast möjligt för att om möjligt skona elektroniken.

  Min 99 -77 har också sådana hål.

  Johan

  #52671
  djungeltrumman
  Deltagare

  Alltså om pölen är djup nog för att vatten skall leta sig förbi dörrlisterna och in. Kolla på vilken SUV/4×4 som helst så förstår du varför. 😛

  Johan

  #52672
  Dicst
  Deltagare

  Hål i alla dess former har även andra funktioner under tillverkningen. Ska man doppa ner en hel kaross i ett bad är det mycket luft som ska ut ur alla tänkbara skrymslen och balkar.

  #52685
  Bellman
  Deltagare

  Exakt. Karossen doppas i ju bland annat i ett ED-bad (färgbad) och skulle det inte finnas några hål för luften att ta sig ut ur och då skulle det ju bildas luftfickor och alla hålrum skulle inte få det färgskikt som planerats.

  Dräneringshålen i golvet har framförallt funktionen att sedan dränera ur färgen igen efter badet. För att få en så snabb process som möjligt så krävs det ju ett gäng hål.

  Kollar man sedan å GM:s plattformar så används de ju till fler märken där vissa hål kan vara styrhål för diverse processer, genomföringar etc. som inte används på Saab.

  #52696
  saaboscar
  Deltagare

  Tack! Då vet jag 🙂 Men hatar dom ändå, rostar bara :WH

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng