växellåda

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT växellåda

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2008-01-16 15:21 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17339
  eleganten
  Deltagare

  Passar en 4växlad låda på en motor som har 3växlat eller är det skillnad på blocken. Eller passar bara vissa lådor? jag har en 4växladlåda som jag måttat lite på och det verkar som det blir trångt för startmotorn. Ngn som vet?

  #117085
  pelle s
  Deltagare

  Det passar men kopplingskåpan måste komma från en tvåtaktare, från V4:an passar inte.
  Det finns mycket skrivet om detta redan; sök och du skall finna alla svar! 😉

  Pelle

  #117087
  kaparn
  Deltagare

  En fyrväxlad låda från en annan tvåtaktare passar rakt på, om den är från en -64 så passar den utan annan åtgärd än att rattstången byts ut mot en med fyrväxlad spak annars blir växellägena bakvända (vissa vänjer sig vid detta och kör omkring på det viset). Rattstänger utan tändningslås är svåra att få tag i. Du kan använda en rattstång från en senare bil men får då två rattlås, då får du använda det låset som är monterat i rattstången och montera en vanlig tändspole eftersom dom gamla har ihopmonterad tändspole och tändlås och den nyare har ett lås som låser växelspaken i backläge.

  om du använder en låda från -65 så kan du ha kvar samma drivaxlar, har du även drivaxlar från en -65:a så kan du ha kvar gummiknutarna och montera skivbromsar från en modernare bil.

  Om du använder en låda från en tvåtaktare mellan -65 till -68 så är det en annan typ av koppling och du måste då byta kopplingsarm och ta den från en äldre med wire till kopplingen, det blir efter operationen att fult hål kvar på ovansidan av växellådskåpan, är lådan nyare än -66 så får du även stålknutar och då måste du även ha drivaxlar och spindlar från en nyare bil (du kan då montera skivbromsar från en V4:a).
  Det går även att byta knutar i lådan men det går vi inte in på här.

  OBS: om du öppnar lådan var försiktig så inte kulorna till frihjulet ramlar ur!!!

  Om du tar en låda från en V4:a så måste du ha svänghjulskåpan från en tvåtakts fyrväxlad låda, den från den treväxlade har inte alla hål för skruvar som den fyrväxlade har och kuggen tar i godset på insidan.

  #117094
  eleganten
  Deltagare

  Tack klarare än så kan det knappast bli

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng