ventilfjädrar

Forum Övrigt SSR ventilfjädrar

 • Detta ämne har 6 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2001-05-09 08:38 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #11294
  anonymous
  Deltagare

  Jeg leser at dere vil ha strammere ventilfjädrar? Hva er meningen men det? jeg trodde vis det ble hardere å åpne ventilene jo mindre effekt ble det!
  [image]http://www.saabregistret.se/ubb/confused.gif[/image]

  Mvh Ak

  #79137

  Du måste ha hårdare fjädrar annars hänger inte ventilerna med vid höga varv. Därför var det nån filur som uppfann desmodromiska ventiler. Alltså tvångsstyrda ventiler. Men idag när man har 4 ventiler per cylinder behövs inte så hårda fjädrar eller tvångs styrning. Allting blir ju mycket lättare eftersom delarna på en sådan motor är mindre och lättare. Dessutom så är fjädrarna utav en bättre kvalite idag.


  I rather push a Ford then drive a BMW

  #79138
  anonymous
  Deltagare

  Ducati har 4-ventilstoppar med tvångsstyrning.

  #79139

  Jo det är ducati som har utvecklat vidare tekniken, var väl mercedes som började men dom blev så glada att dom satte ditt alldeles för stora ventiler. Som sagt tvångstyrning är ett sällsynt tilltag ducati har fastnat för det men ingen annan.


  I rather push a Ford then drive a BMW

  #79140
  fredrik westin
  Deltagare

  Mercedes var inte först med desmodromiska ventiler. De fanns på Peugeots racerbilar redan 1913 (4 ventiler per cyl, desmodromiskt, dubbla överliggande kammar, torrsump m.m. Inget nytt under solen), men om de var först vet jag ej…

  #79141
  anonymous
  Deltagare

  Hej, vilka ventilfjädrar rekommenderas till en hårdtrimmad gatbil V4? Var hittar man dem?

  #79142
  mats a
  Deltagare

  Jag har fått hjälp att montera de fjädrar som satt i Taunus-V4:an i busbilstoppar (1700, 7,2-kam etc). De är hårdare än Saab-fjädrarna. Saabfjädrarna ligger ju ihop de tre översta varven, så icke Ford-fjädrarna.

  Men någon har nämnt Volvo också.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng