Videosändning av Saabklubbens årsmöte 2016

Forum Klubbinformation Styrelsen informerar / Hemsidan Videosändning av Saabklubbens årsmöte 2016

 • Detta ämne har 4 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2016-03-20 19:54 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #394601
  Jonathan
  Deltagare

  Nu på lördag, den 19/3 kl. 12:00, är det årsmöte i Svenska Saabklubben. Om du inte kan närvara på plats i Trollhättan eller Umeå så kan du följa årsmötet via en videosändning på nätet.

  Har publicerat mer information om detta här: https://saabklubben.se/aktuellt/videosandning-av-svenska-saabklubbens-arsmote-2016/

  Om ni upplever några problem med videosändningen eller har kommentarer kring den efteråt så får ni gärna lämna en kommentar här eller kontakta mig på @saabklubben.se”>webbmaster@saabklubben.se.

  #394925
  Jonathan
  Deltagare

  Tack till er alla som deltog på videosändningen av Saabklubbens årsmöte igår! Utöver vår lokalsektion i Norrland så hade vi ett 30-tal medlemmar som följde sändningen från sina hem. Riktigt roligt att se det!

  Det var som sagt första gången som vi videosände ett årsmöte. Vi upplevde viss fördröjning på sändningen, även på årsmötet i Trollhättan (då vi var tvungna att projicera presentationen från en dator som följde videosändningen). Sedan hade vi gärna haft en mer direkt kontakt med Norrlandssektionen.

  Internetkapaciteten på Saabmuseet var dock tillräcklig och både bild och ljud fungerade bra i sändningen. Detta trots att vi, av ekonomiska skäl, använde oss av rätt så lekmannamässig teknisk utrustning.

  Det här må ha varit vår första videosändning, men det var definitivt inte den sista. Vi kommer att videosända även nästa årsmöte. Och till det ska vi lära oss av denna sändning, så det blir ännu bättre nästa gång.

  Vad tyckte ni som följde videosändningen? Var det något som fungerade mer/mindre bra? Har ni några önskemål till nästa gång?

  #394948
  William
  Deltagare

  Hej Jonathan!

  Jag var med från Umeå där vi var 10st på plats. De flesta av oss upplevde på detta sätt vårt första årsmöte i klubben och det är ju jätteroligt att fler får möjlighet att ”närvara” när det blir mer tillgängligt.

  På tekniksidan hade vi lite kämpigt med vår 4G-uppkoppling eftersom vi både skickade och tog emot data, vilket vi nog behöver se om vi kan åtgärda till nästa år. (typ byta till lokal med fast lina) Annars kände jag personligen att om bara ljudet är bra och hyffsat i realtid, så spelar bild + powerpoint mindre roll. Det är naturligtvis bra att ha en bild men den behöver inte vara så högupplöst och om powerpointbilden krånglar till lösningen, så kanske den kan ligga separat på något sätt.

  Bra jobbat och definitivt något vi bör göra till tradition, det här med videosändning 🙂

  #394955
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Satt hemma på kammaren med ADSL-uppkoppling och det fungerade bra utan avbrott eller annat.

  tjockis

  /B

  Bilagor:
  #394959
  Jonathan
  Deltagare

  … och om powerpointbilden krånglar till lösningen, så kanske den kan ligga separat på något sätt.

  Det var inte presentationen som krånglade till det, utan att det saknades möjlighet att ansluta projektorn i Trollhättan till ”rätt dator” (där presentationen visades utan fördröjning). Projektorn var istället ansluten till en dator som följde videosändningen, vilket innebar att vi fick en fördröjning om ca 45 sekunder när nya bilder skulle visas med projektorn. Det blev en smått komisk situation mot slutet. 🙂

  Roligt att ni uppskattade videosändningen annars, från norr till söder. Detta ska vi göra till en tradition med ännu bättre teknisk lösning till nästa år.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng