Viktigt: Saabklubbens forum ihopslagna

Forum Klubbinformation Styrelsen informerar / Hemsidan Viktigt: Saabklubbens forum ihopslagna

 • Detta ämne har 28 svar, 15 deltagare, och uppdaterades senast 2014-02-24 15:45 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 29 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8191
  Jonathan
  Deltagare

  Jag har precis genomfört en ihopslagning/kombinering av Saabklubbens två forum. Alla användare, kategorier, trådar och inlägg från forum.saabklubben.nu (vårt gamla forum) finns numera här på forum.saabklubben.se (vårt nuvarande forum).

  Denna ihopslagning är resultatet av många timmars arbete med att dels konvertera det gamla forumet, för att därefter kombinera båda dessa forum. Själva ihopslagningen skedde här ikväll, mellan kl. 22-23.

  De trådar/inlägg som skapades under själva ihopslagningen har tyvärr gått förlorade och behöver skapas på nytt. Om jag har räknat rätt så rör det sig om 3-4 st inlägg. Beklagar det, men det var antingen att göra så eller att helt ta ner detta forum här i kväll.

  Vi har dock en bit kvar innan vi är helt klara med ihopslagningen.

  Kategorierna i våra två forum har inte varit identiska, så det har inte gått att matcha allt exakt. Vi har därför t ex några kategorier med prefixet ”OLD:”. Trådarna i dessa kategorier kommer att sorteras in i rätt kategori av våra moderatorer här framöver. Det handlar om närmare 10′ trådar/inlägg, så det kan ta lite tid.

  Då användarna från det gamla forumet även importerades till nuvarande forum så kan vissa dubbla konton finnas, främst för de som har olika användarnamn på det gamla och det nuvarande forumet. Vi kommer att gå igenom dessa dubbla konton med ett särskilt verktyg för att kombinera två konton till ett där så är möjligt. Meddelar när detta är klart.

  Vi kommer att låta det gamla forumet vara uppe ett tag till på den gamla adressen (forum.saabklubben.nu), men den kommer att stängas så småningom. Det gamla forumet är inte uppdaterat och innebär en säkerhetsrisk för oss (för vår server).

  I övrigt så får ni gärna rapportera eventuella felaktigheter som ni upptäcker i forumet nu i denna tråd.

  #60865
  Martin
  Deltagare

  Bra gjort!!!

  #60866

  Helt magiskt häftigt!

  #173051
  Dicst
  Deltagare

  Fantastisk bravad! Hatten av.

  #173053
  arnhog
  Deltagare

  Fantastiskt. Snyggt jobbat!

  #173044
  Jonathan
  Deltagare

  Lite roliga siffror på ihopslagningen: Saabklubbens forum har ikväll växt med ca 25 000 trådar och 150 000 inlägg. 😉

  Rättelse: 25 000 trådar var lite i överkant. Faktum är att vi tog bort merparten av de gamla trådarna från Köp/Sälj (dels pga felaktiga kategorier, dels pga 2+ år gamla annonser). Vi snackar nog bara om en 22-23 000 trådar. 🙂

  #172641
  Martin
  Deltagare

  Som sagt, bra gjort! :AP :AP
  Hur är utsikterna att på sikt få med det allra första forat från 90-talet?

  #172615
  Jonathan
  Deltagare

  @Martin wrote:

  Hur är utsikterna att på sikt få med det allra första forat från 90-talet?

  Har inte kollat på det ordentligt än, så jag vet inte. Men jag lovar att göra ett ordentligt försök.

  Det som står närmast på tur med vårt forum, när vi fixat allt efter ihopslagningen, är att byta forumlösning. Tanken är att forumet ska integreras med vår hemsida, så vi t ex slipper separat inloggning på medlemsdelen där (och i förlängningen kan spara åtskilliga tusenlappar på vår serverkostnad). Mer info om det följer givetvis. Nu fokuserar vi dock på ihopslagningen. 🙂

  #167774
  vinkel4
  Deltagare

  Det måste varit ett hästjobb. Tack för att det finns sådana eldsjälar.

  #59296

  Oj! Detta måste varit ett jättejobb!? Tur att det finns kunskap och engagemang! Tack!

  Hur är det tänkt att en eventuell hopslagning av användare ska ske? Jag hade ett annat användarnamn på det gamla forumet. Använder ni er t.ex. av mailadressen som är angiven i profilen?

  #172220
  hollandare
  Deltagare

  Helt ofattbar vilken insatts! Tack alla som har jobbat med detta :notworthy:

  #172221
  Jonathan
  Deltagare

  @Fredrik Magnusson wrote:

  Oj! Detta måste varit ett jättejobb!? Tur att det finns kunskap och engagemang! Tack!

  Hur är det tänkt att en eventuell hopslagning av användare ska ske? Jag hade ett annat användarnamn på det gamla forumet. Använder ni er t.ex. av mailadressen som är angiven i profilen?

  Jag fick väl några nya gråa, men det var det värt. 😉

  När det gäller hopslagning av användare så ska vi ta fram alla e-postadresser som hör till mer än en användare (användarnamn). Dessa användare kommer sedan att slås ihop till den användare som registrerades för detta forum (dvs, alla trådar, inlägg m.m. från den gamla användaren läggs över på den nuvarande användaren). Det står högt upp på att-göra listan, men jag vet inte riktigt när det är löst.

  Alla användare som haft samma användarnamn i vårt gamla forum och i det nuvarande forumet har redan fått alla sina gamla trådar, inlägg osv överflyttade till sin nuvarande användare.

  #172185
  Jonathan
  Deltagare

  En liten komplettering, vad det gäller dubbletter av användare; vi har 385 användare med samma e-postadress (men olika användarnamn) i forumet nu. Dessa kommer att behöva slås ihop.

  Inte så illa ändå, med tanke på att vi importerade ca 3300 användare från det gamla forumet. Många valde sannolikt samma användarnamn i detta forum när det gamla forumet stängdes.

  #104794
  rally
  Deltagare

  Jag var tyvärr tvungen att byta användarnamn när det gjordes någon uppgradering då jag inte kunde lägga in på mitt gamla alias.

  Jag byter gärna tillbaka.

  Fredrik

  #172126

  Då så mina vänner! Nu är ca 2000 trådar i kategorin ”OLD: 90/99/OG900” sorterade till rätt kategorier. :wrench :race

  Om ni finner en tråd som råkat hamna på villovägar så får ni gärna rapportera det så lägger vi rätt den!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 29 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng