Vilka förgasare passar till 99?

Forum Modellspecifika forum 90/99 Vilka förgasare passar till 99?

Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-09-10 20:06.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14806

  jacke
  Deltagare

  Hej!
  Jag har en Saab 99 2.0 -77 som inte går igenom besiktningen p.g.a för högt CO-värde. Detta trots att co-halten är nerställd och flera liter e85 tankats i. Av allt att döma är förgasaren så pass sliten att den måste bytas ut. Nu till frågan: Jag har en Stromberg 175 CD2 (eller 2CD)fugg. Finns det några andra vettiga förgasare att ersätta dessa med, typ Pierburg, Solex eller Weber som inte kostar allt för mycket? Eller är det bästa att helt enkelt försöka hitta en originalförgasare med tanke på bestyckning osv? Jag har även sett att det går att få tag på dubbelförgasare, men jag har förstått att bilen gärna tar lite mer sås med dessa.
  Dela gärna med er av era erfarenheter!

  mvh Jacke

  #98306

  pelleturbo
  Deltagare

  Du kan byta munstycke och nål brukar göra susen i en gammal förgasare,kolla med misab om inte mekonomen eller autoexperten kan få fram delar.Lycka till

  #98307

  jacke
  Deltagare

  Tack för svaret!
  Jag ska kolla med Misab. Men har jag förstått det hela rätt är munstycket inpressat på nåt sätt, är det inte risk att jag har sönder nåt om jag försöker plocka isär det? Annars känns det ju faktiskt som det bästa alternativet.

  #98308

  stefan
  Deltagare

  en renovering gör oftast ganska mycket och munstycket är som sagt pressat men det sitter inte jättehårt. Undvik annat än Zenith originalnålar. De italienska som florerat i de billigaste satserna är inget bra…………
  Är du intresserad av originaldelar så ska jag snart beställa från england. (Zenith Original) Hör av dig för mer info isåfall. 0691 20220. Kolla isåfall vad förgasaren har för kod, sitter en bricka på nån av lockskruvarna eller om den har rationaliserats bort så får du kolla vad nålen har för kod. Bort med kolven och dra lite i nålen, då ser du koden stämplad.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng