Wiring diagrams

Forum Övrigt Allmänt Wiring diagrams

 • Detta ämne är tomt.
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4663
  gmc
  Deltagare

  I have started on a new project to re-draw the electrical diagrams for the older Saab’s. The final results will be a wiring diagram in full colour, printed to A2 and A3 format. This should make the perfect addition to the garage wall and make it easier to understand the wiring diagrams while working on the car.

  I have completed one or two of the electrical diagrams for testing purposes. The following is an image of the diagram for the 1966 Saab 96 Sedan.

  Note, this is a screen capture of the drawing and lacks detail. I have also created an A4 PDF file (1966_96_sek_a4) of the wiring diagram, again, this is a test and the quality of the A3 and A2 drawings is far superior.

  The first part of the project will be to find good quality prints of the original wiring diagrams to work from. I currently have the Haynes Saab 96 Workshop manual in English and Swedish, but the low quality paper the manual is printed on means you can’t read all the numbers/codes that appear on the drawing. I also have the CD version of the Swedish Workshop manual, but this also lacks in detail.

  The best wiring diagram I have found is the one in the cars owners manual, instruktionsbok, and from looking at the Haynes manual it looks like they have used these drawings, albeit bad copies.

  Before finishing more of the drawings I need to answer a few questions.
  – Will there be a demand for redrawn electrical diagrams?
  – What size should the final drawings be printed, currently I am looking at A2 (594×420) and A3 (420×297)?
  – Where can I get the owners manual/instruktionsbok for each of the cars? I only need them for scanning the wiring diagrams which would mean opening the book flat and putting it on the scanner, which shouldn’t cause any damage to them.

  All comments and suggestions in Swedish or English welcomed.

  #30774
  gmc
  Deltagare

  Just thought I would put a Google translation to see if it will help.

  Jag har börjat på ett nytt projekt för att åter dra el-scheman för de äldre Saabs. De slutliga resultaten kommer att bli ett kopplingsschema i färg, tryckt på A2 och A3-format. Detta bör göra ett perfekt komplement till garaget vägg och göra det lättare att förstå kopplingsscheman medan du arbetar med bilen.

  Jag har avlagt ett eller två av de elektriska diagram för teständamål. Följande är en bild av diagrammet för 1966 Saab 96 Sedan.

  Observera, detta är en skärmbild av ritningen och saknar detaljer. Jag har också skapat ett A4-PDF-fil (1966_96_sek_a4) av kopplingsschema, återigen, detta är ett test och kvaliteten på A3 och A2 ritningar är vida överlägsen.

  Den första delen av projektet kommer att hitta bra utskrifter av de ursprungliga kopplingsscheman att arbeta från. Jag har för närvarande Haynes Saab 96 Verkstadshandbok på engelska och svenska, men den låga kvaliteten papper manualen är tryckt på innebär att du inte kan läsa alla nummer / koder som visas på ritningen. Jag har även CD-versionen av den svenska Verkstadshandbok, men det saknar också i detalj.

  Den bästa kopplingsschema jag har hittat är en i bilarna bruksanvisning, instruktionsbok, och från att titta på Haynes handbok det ser ut som de har använt dessa teckningar, om än dåliga kopior.

  Innan du avslutar mer av teckningar jag behöver för att svara på några frågor.
  – Kommer det att finnas en efterfrågan på ritas om el-scheman?
  – Vilken storlek bör det slutgiltiga ritningarna ska skrivas ut, nu ser jag på A2 (594×420) och A3 (420×297)?
  – Var kan jag få den bruksanvisning / instruktionsbok för varje bilar? Jag behöver bara dem för skanning kopplingsschemat som skulle innebära att öppna boken platt och lägga det på scannern, som inte bör orsaka några skador på dem.

  Alla kommentarer och förslag på svenska eller engelska välkomnas.

  #30775
  Dicst
  Deltagare

  Hej,
  Jag tycker det är en fantastisk idé! De flesta elscheman är ju urdåliga att läsa.
  Har ett par motfrågor:
  1. Tänker du göra det här ”gratis” för klubbens medlemmar, eller sälja de färdiga utskrifterna?
  2. Du vet att det finns pengar avsatta i en speciell fond hos Saabklubben för att forska kring olika tekniska och historiska fördjupningar som kommer klubbens medlemmar till nytta?
  3. Varför inte högupplöst pdf så kan alla skriva ut dem i önskad storlek?

  #30782
  gmc
  Deltagare

  Disct: Tack för kommentarerna.

  1 – Min inital planer är att erbjuda A3 och A4 utskrifter till salu. Jag är fortfarande träna tiden och kostnaderna för att genomföra denna kompletta projekt. Vi tittar på 50 + olika ritningar, detta för 92, 93, 95 och 96, mer om jag börjar lägga till 97 och 99, och någonstans mellan 10-15 timmar per ritning. Allt eftersom projektet fortskrider jag kommer att ha mer information och siffror att släppa.
  2 – Jag är inte fullt medveten om de tillgängliga medlen från klubben, men det är för att jag inte har spenderat helst titta in i den.
  3 – För närvarande har jag inte bestämt om jag kommer att släppa stora format PDF-filer, är orsaken till detta är kostnaden för tryckning större än A3 är betydande, och chanserna för människor att ha tillgång till skrivare A3 och större är inte så många, så jag tror inte att det skulle vara mycket efterfrågan på PDF-filer. Människor kunde ta PDF-filer till skrivare för att låta trycka, och det är inte billigt, kan det vara möjligt att jag kan köpa i en begagnad A2-skrivare och sälja utskrifter billigare än de tryckerier kan, ändå jag kommer att titta på att investera 3-7000 på en begagnad A2-skrivare. Men det är en fråga som måste besvaras längre fram.

  (Google translate)

  #31180
  gmc
  Deltagare

  Jag var på en lokal Club Saab Hallandia möte i dag och presenterade några testa utskrifter av kopplingsschemat. De var väl mottagna och alla trodde att A2 var den perfekta storleken för garaget vägg. Jag kommer att fortsätta med projektet med denna storlek i åtanke. Aktuella beräkningar visar att A2 kommer att kosta mellan 75-100: -, förhoppningsvis närmare 75: –

  Alla kommentarer välkomna, måste jag fatta ett slutgiltigt beslut snart för vilken riktning projektet tar. (Google translate)

  #32926
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Även vi i Saab Skånia har tittat på några exempel på Garys scheman och det verkar bra. Lätt att läsa även för oss ”old grumpy men” där armarna inte alltid räcker till för att få till synskärpan. Alla som tittat på dessa scheman tycker att de är klart enklare att läsa och att enkelt följa ledningarna jämfört med diverse andra.

  Bra Gary! Keep up the good work!

  /B

  #32932
  Jonathan
  Deltagare

  This is a very good initiative and I would absolutely buy a poster, preferably for my V4.

  #32935
  enor
  Deltagare

  Gary…

  I, for one, think you should write in English instead of using Google Translate – the resulting ”Swedish” is totally incomprehensible, for the most part.

  Oh, and great work with the schematics! Good luck with the project.

  #481522
  Bengt Nilsson
  Deltagare

  Jag är intresserad av el charmat till Saab 96 sport 1964. Var god hör av dig till Bengt Nilsson 070-3199593
  Tack på förhand.

  #481530
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Tyvärr så har Gary avlidit.

  /B

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng