adent

 • Igångsatt i år igen. Inte mycket åtgärdat dock. Lagningen av förarstolens sittunderrede håller ännu. Dock kom jag över en sådan reparationssats ifall den ger sig igen.
  Funderar på om jag kanske borde byta motorolja. Den har nog inte gått mer än 100 mil de senaste fyra åren sedan jag bytte oljan sist, men ja, tid bryter väl också ner,
  den ser r…[Läs mer]

 • Fick hjälp på jobbet att limma på en tunn gummiremsa över och under det spruckna på stolsunderredet. Det har hållt en vecka nu!

  Råkade parkera bredvid en jättefin Amazon på Tabergstoppen. Blev lite sugen på att försöka få min lika fin, iaf på låååång sikt.
  Nu tar jag den till jobbet soliga dagar ibland.

  Dock är den väldigt skitig och lacken l…[Läs mer]

 • Sakta går det framåt,. Nyligen hemkommen från träffen i Höör. Jag och sonen vågade oss på resan från Jönköping till Höör tur och retur. En tank räckte. Bodde över hos vänner i Höör.

  Idag sprack gummit under förarstolen så jag fick åka väldigt skålat hem. Hur fixar jag det? Finns det reservdelar?
  Det är fortfarande ett lite malande ljud med koppli…[Läs mer]

 • Uppdateringar:

  Kopplingen pajjade en dag förra hösten. För någon månad sen fick jag hjälp att byta den av Mats: http://westspeed.se/.
  Blev ny lamell och slavcylinder med urtrampningslager. Även motorolja och växellådsolja är bytt. Satte dit den ”nya” kylaren jag köpt, få se till
  sommaren om det gjorde skillnad, men jag tror det.

  Borde…[Läs mer]

 • Ska få hjälp att fixa med kopplingen, dock ej gratis, så jag undrar vad det skulle kosta att byta slav och huvudcylinder (material ej inkluderat) på verkstad så jag har nån referens..

 • Eller ska jag borja med att bara lufta kopplingen?

  MVH: Mikael

 • Men jag har försiktigt börjat ge mig på att laga rostfläckar och det är lurigt, skulle verkligen uppskatta om nån kunde visa hur man gör bäst…

  Jag har:

  Punktbläster (kass, julas ska visst vara bättre än biltemas, får köpa den och testa)
  Rätt färg på sprayburk fixat av en färgaffär.
  Primer/filler typ denna tror jag: http://www.spraymax.de/index.…[Läs mer]

 • Bytte solenoidventilen som sitter under röret mellan förgasare och motorn. Den gamla rörde sig inte när man la på spänning utan satt helt fast.
  Den nya fungerade. Verkar som jag slipper glödtändning nu! o/

  Kan vara ett tips till er andra som har problem med det, skruva ur ventilen (16 eller 17-nyckel) och anslut 12V till stiftet under och jord ti…[Läs mer]

 • Tack för tipsen! Mycket uppskattat!

  Jag har nu fått ersättningskromlisten till kofångaren. Jag vet hur man plockar isär den och funderar på om jag ska göra det och fjäderspänna upp den nya listen som orginal, eller om jag bara ska använda den dubbelhäftande tejpen som redan sitter på?

  Fick fatt i en fin kylare på skroten i Skutskär där…[Läs mer]

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng