christofferp

 • Jag har blivit biten av Saabbacillen och min Saab 99 behöver en kompis!
  Har någon en Saab till salu? Modell är egentligen inte så noga.
  Några önskemål har jag dock:

  Årsmodell 1990 eller tidigare, alltså veteran.
  Gärna under 15000 mil.
  Gärna rostfri och i bra skick.
  Givetvis fullt fungerande.
  Budget, gärna högst 25.000 kr.
  Och till sist, bilen…[Läs mer]

 • Tack för svaret – men jag tänkte på hur många Saab 900 som totalt tillverkades med 2,1-litersmotorn. Motorn fanns väl fr.o.m. årsmodell 91?
  Hittar följande produktionssiffror för 900-modellen i allmänhet men inte hur många av dem som hade 2,1-litersmotorn:
  1991 – 34,833
  1992 – 38,663
  1993 – 33,577

 • Har någon här koll på hur vanlig (eller kanske snarare ovanlig) Saab 900 med 2,1-litersmotorn (B212) var? Har försökt googla men hittar ingen specifik info om antal tillverkade bilar. Körde en 900 2,1 16v för första gången igår och det var en odelat positiv upplevelse. Bra bottendrag och en trevlig spets på lite högre varv.
  Mvh.
  /Christoffer

 • Låter mycket bra, tack för svar. Bra att det går att göra med rutorna på plats – Tradera nästa!

 • Väcker liv i en gammal tråd – jag har samma fråga som ovan. Någon som vet var man kan få tag på spränglist till fram- och bakruta till en 99:a från 1975?
  Har någon här utfört ett byte av dessa lister? Behöver man ta ut rutorna?
  Mvh.
  /Christoffer

 • Mätare med Saabs logo hade ju inte varit så dumt. Jag anar att de är svåra att få tag på…

 • Aha, intressant. Och jag håller med dig, byte till mätare med utseende som liknar övriga instrument är ett måste. Återstår då att välja vilka. Oljetryck och oljetemp är bra förslag. Betydligt mer intressant info än laddning (som dessutom ej fungerar) och yttertemp.

 • Hej!
  Har precis köpt en Saab 99L från 1975. Den har en mittkonsoll med plats för radio och två extra mätare. Vet någon vilka mätare som ska sitta där? Just nu finns en termometer och en voltmätare men jag tror inte någon av dem är originalmätare från Saab. Finns även plats för tre strömbrytare. På min bil sitter inga strömbrytare alls där. Någon s…[Läs mer]

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng