cjm

 • Hej… har just läst alla inläggen och vist är det tråkigt att man så sällan ser en Sonnet på vägen, i alla fall nu sommartid. Jag har en II V4 -69 som jag tycker är väldigt fin men som kanske skulle må bättre av att luftas ibland. Efter som jag just flyttat och inte kan härbergera den som jag vill längre så skulle den ev. kunna tänkas bli til…[Läs mer]

 • Bert,,, på dig låter det som om Saab skulle fortsatt med yvåtaktaren…???
  Hur många bilar tror du man sålt då ?

  Vist jag älskar oxå Saab,,, jag har såväl en Sonnett V4 som en 9-2 ( i USA ) samt en 9-3 SS här hemma. Alla här hemma tycker väldigt illa om 9-2’an ( utan att ha sett eller kört den…)
  Jag vill påstå att den är kvalitativt lika…[Läs mer]

 • Tack för inlägget…. kunde inte skrivit bättre stjälv.
  Det var oxå kul att få se den fina gammla Saab’n.

  Som sagt,,, hur bra bilar de än må göra så måste volymen upp betydligt för att fabriken ska nå lönsammhet. Då vill det till att se framåt för att skapa intresse bland fler än bara de gammla Saab entusiasterna.
  Hoppas att det lyckas.
  c-j

 • Hej på er….
  Jag tycker synd om Väermlänninga som inte får någon snö, men jag tycker ännu mycke mera synd om Rally Sverige som riskerar att bli av med VM rallyt snart om vi inte flyttar Svenska Rallyt upp till snösäkra trakter,,,,,, såg ni bilderna härförleden från SM i Östersund ?

  Flytta Rallyt upp till Jämtland innan det är för sent.

 • Tack för beskrivningen Martin.
  Jo det är väl så att det är det inre kugghjulet som pajat,,, eftersom man på verkstaden sa att man måste ta ur lådan för att kunna reparera den.
  Det var därför som jag tyckte att man istället skulle montera in en ny hastighetsmätare,,, ( tillbehör ) då en sådan säkerligen skulle vara mycket billigare trodde jag.
  Men…[Läs mer]

 • Jo tackar,,,,,,, men det är inte fel på mätaren utan på givaren och den sitter tydligen inne i växellådan som måste demonteras för att fixa något fel där……

 • Fort gick det och fel blev det……
  Batteri är det saken gäller…
  Sorry..

 • Tack,,,samma här men jag trodde att det var jag som var dum…..
  Hur gör man ?

 • Tack,,,samma här men jag trodde att det var jag som var dum…..
  Hur gör man ?

 • Hej…
  jag har så gott som färdigt med en Verkstadshandboken för V4:an och tänker lägga upp Sonett II:an därefter.
  Men jag kan ju inte lägga ut den på webben p g a att Saab har upphovsrätten till verkstadshandboken. Men just nu så vill jag ha den för min egen del i html format.
  Om Saab skulle släppa rättigeheterna till klubben så får ju givetv…[Läs mer]

 • Hej..
  Här kanske du kan få hjälp med färgen på kabeln i din bil….
  http://213.64.188.220/Saab3KopplinsschemaKopplingsscheman.htm

 • Tack för alla tips….
  Jag har monterat ur motorn och efter mycket möda fått ur den frysbricka som läckte. Den såg för övrigt väldigt tunn ut……
  Hade en som var ny som jag smetade på lite epoxystål,,,vad nu det är. Därefter slog jag försiktigt in den så att den nu sitter dikt med blocket.
  Fixade alla slangar samt en cyckelslang på kylarintag…[Läs mer]

 • Okay…. det blir att montera ur motorn i morgon kväll och jag skall se om jag inte kan rigga upp något så att jag kan provtrycka den,,,,, Vad gör man det med eller räcker det med att fylla vatten och se att den är tät ?
  Jag har ingen tryckpump.

 • Jo jag vet att den läckte lite förut sipprade bara ut någon droppe eller så ) innan motorn renoverades,,,,,,, den har sedan stått i garaget ett tag. Jag böt därför ut den brickan mot en ny som jag tyckte att jag slog in bra, dock utan någon smörja på……

 • Jo,,, det blir väl så man får lov att göra kan jag tro…
  Om jag kopplar ihop de två vattenutgångarna (slanganslutningarna) baktill på motorn med en slang. Sedan är det ju anslutningarna vid vattenpumpen och där är det ju lite svårare….. dels den stora från kylaren (nedre delen)…. sedan är det ju några till vid pumpen.När jag tänker efter s…[Läs mer]

 • Bra ide,,, jag tycker att Saab klubben och Sonettklubben borde slås ihop till en Saab klubb. Känns fånigt att behöva vara med i två Saab klubbar, kanske TT skulla ha sin egen klubb med och så vidare. Det är väl ändå de gammla Saab’arna vi alla värnar och tycker om.
  Jag vet att försök gjorts tidigare men det kan väl kanske vara dags att prova åte…[Läs mer]

 • cjm svarade på ämnet Larm på en 96a? i forumet SSR 17 år, 3 månader sedan

  Vad har detta med Saab Sport & Rally att göra ???? :confused: 😡 😡

 • Hej …
  Jag frågade den person som beiktigar Saab för MHRF försäkringen och fick följande svar beträffande brandsläckaren…
  ”Det räcker med att du har den i bilen. Den kan ligga löst men på ett säkert sätt i backluckan men ska vara lättillgänglig.”

  Det var ju skönt så man slipper massa krångliga installationer.

 • cjm svarade på ämnet Skärm priser i forumet 95/96 V4 17 år, 3 månader sedan

  ja det där är svårt….
  Men så länge som Mekonomen kunde skaffa skärmar till 96’an ( det var så sent som i vintras,,,)
  Deras pris låg då på 1300:- styck för bakskärmar och jag tror att framskärmarna låg runt 900:-st
  Jag förstår ju att du inte kan ta dessa priser,,, men det var så mycket som nya plåtskärmar kostade när det fortfarande fanns.…[Läs mer]

 • Det är ju redan försent att anmäla sig……
  Jag försökte men det går inte.
  Jag befinner mig uppe i Hälsingland den helgen och skulle kunna svänga upp till Svenstavik med Sonetten om jag fick vara med ?

 • Visa mera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng