db1

 • Tack, det låter bra. Jag har inget problem med att det tar lite tid om man bara får någon respons om att något kommer att hända.

 • Tack för tipsen! Har beställt en ny bromsslang som jag får i början av nästa vecka hoppas jag. Om det inte hjälper att byta den, vet jag nu vad nästa steg är.

 • db1 svarade på ämnet Krutracet 2010 i forumet SSR 10 år, 11 månader sedan

  Mycket fina bilder! Hade nöjet att vara där som åskådare.

 • Låter som huvudet på spiken! Fenomenet har varit att om man bromsar hårt så låser sig bromsen en stund för att sedan släppa igen. Låter som att jag ska skruva tillbaka justerskruven till ursprungsläget och istället byta bromsslangar som första åtgärd.
  Handbromsen tog bra innan så den bör bli ok igen då. Men om jag förstår dig rätt så finns det…[Läs mer]

 • Tack. Jag har hittat var jag ska justera bakbromsen, så som ni beskriver. Den var dock för hårt justerad så jag släppte en aning på den och då tar ju handbromsen också sämre. Så det jag försöker göra är att justera handbromsen efter nuvarande förutsättningar.

 • Tack för bilden. Får dock inte riktigt ihop den med hur mina bromsar ser ut. Bifogar en bild på min vänstra bakbroms.
  Tacksam om någon kan komma med något mer tips utifrån mitt foto. Har beställt en verkstadshandbok, men det vore skönt att inte behöva vänta tills den kommer innan detta blir löst.

 • db1 svarade på ämnet Tidiga 96or i forumet 95/96 TT 10 år, 11 månader sedan

  Hej igen!
  Här kommer ett par närbilder på grillen, som jag hoppas motsvarar det som efterfrågats.
  Ang. bakskärmarna så har jag känt på mig att de är nyare men inte riktigt reflekterat över det, men nu fick jag det bekräftat också, tackar.

 • db1 svarade på ämnet Tidiga 96or i forumet 95/96 TT 10 år, 11 månader sedan

  Här kommer ett par detaljbilder på det som efterfrågades av Torbjörn. Grillen är kromad, är inte alla det?
  Ser inget nummer på motorn som ser ut som ett datum, men dessa nummer har jag funnit på motorns högersida:
  Ingjutet på mitten av blocket: ”SAAB 7099484” – Typbeteckning?
  Svagt instansat precis under topplocket: 6227919
  Ingjutet i framkant…[Läs mer]

 • db1 svarade på ämnet Tidiga 96or i forumet 95/96 TT 10 år, 11 månader sedan

  Svaren på dina frågor överstiger mina detaljkunskaper, som nybliven Saabägare 🙂 Ska ta ett par bilder på de detaljer du frågar om så kanske du, som kan skillnaderna kan avgöra svaren. Jag är mycket intresserad att veta mer om bilen. Ska även kolla motors datering imorgon. En sak jag funderat lite på är färgen. Enligt han jag köpte den av är det…[Läs mer]

 • db1 svarade på ämnet Tidiga 96or i forumet 95/96 TT 10 år, 11 månader sedan

  Tack! Den har den inte haft så många ägare, jag är nr 5 och då ska man ha i åtanke att den bytt ägare tre gånger de senaste två åren. Första registreringsdatum är 1960-01-01 enl. bilregistret. Hörde att den köptes av en ganska känd rallyförare från Trollhättan, men jag minns tyvärr inte namnet just nu. Bifogar ett par bilder från hur den såg u…[Läs mer]

 • db1 svarade på ämnet Tidiga 96or i forumet 95/96 TT 10 år, 11 månader sedan

  Blev för ett par veckor sedan stolt ägare till en 96:a med chassienummer 100711, så den är onekligen tidig. Silversand heter färgen på den. Bilen är i hyfsat skick, men har en hel del mindre ytrostfläckar. Ser ut att vara lagad i bottenplattan och besiktningen hade inget att anmärka.
  Givetvis vill jag bli medlem i klubben, så första åtgärden e…[Läs mer]

 • Har haft samma tanke, men jag gissar att det inte finns några färdiga fästpunkter, så det vore ingen större skillnad mot att sätta dit något från vilken bil som helst? Bälten i baksätet var väl knappt påtänkt under första halvan av 60-talet? Men i och med att jag ännu inte har någon bil att kolla på så vet jag inte hur det ligger till med detta.
  N…[Läs mer]

 • Har hört mig för lite och surfat runt på ett par sidor. Den lösning som lär vara enklast är att montera 2-punktsbälten. Sådana finns t.ex. på Mekonomen för mellan 200-500:-/st beroende på om man vill ha rullbälte eller inte. Har ännu inte sett någon info som behandlar just Saab, men det borde väl gå att få plats att fästa under soffan gissar jag…[Läs mer]

 • Har inte sett hur blåsorna ser ut, men jag har varit med om tidigare att liknande saker som han beskriver har hänt på en bil med nyligen omlackad plastkaross. Bilen är omlackad vid något tillfälle, jag gissar att blåsorna har samband med detta.

  //Daniel

 • Tack för svaren. Stefan: Nej, jag är inte intresserad av att köpa en bil i spekulationssyfte, tvärtom. Håller absolut med dig om att en affär endast är bra om båda parter är nöjda. Men det händer ju inte allt för sällan att säljare värderar det de vill sälja mycket högre eller lägre än marknadspriset (eller vad man nu ska kalla det i ett sådant h…[Läs mer]

 • Hej!
  Tack för tipsen. Ja, jag har sett annonsen och har varit i kontakt med säljaren, än så länge endast via mail dock. Enligt honom så är bilen rostfri och väl fungerande även om den inte varit igång på länge vad jag förstår, behöver besiktigas t.ex. På den negativa sidan är att lacken rest sig och skapat bubblor på ganska många ytor. Har i…[Läs mer]

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng