gudmund

 • Senaste tankningen gav ett snitt på knappt 1,1 l/mil. Det är väl där det brukar ligga när det mest handlar om korta sträckor i stan mellan hem-dagis-arbete.

  När det blir mer landsvägsåkning kryper förbrukning direkt under litern. Har dock inga exakta siffror.

 • Själv åker jag 9000 2.3t A50 -97. Kan bara instämma i att dessa sena 9000 är mycket komfortabla bilar. Och även lågtrycksturbon ger hyfsad knuff. Och så är det ju en halvkombi, något jag verkligen saknar i dagens modellutbud.

  Utväxlingen är dock irriterande hög vid körning i tätort. Precis som tidigare inlägg berättar är det tvåan som gäller…[Läs mer]

 • gudmund svarade på ämnet Gävle i forumet Allmänt 14 år, 4 månader sedan

  Träff i Gysinge låter som en bra idé. Inte alltför långt ifrån Falun och södra Dalarna heller.

 • Jag köpte en uppsättning dubbade Vredestein snow+ i fjol, som jag har på min 62:a. Funkar rätt hyfsat, men som Gammsaaben säger är de nog inte riktigt lika bra på isigt underlag som de är under snöigare förhållanden. Jag tycker dock det är trevligt med smala däck på veteranbilen, och dessa var de enda jag kunde hitta i denna dimension.

 • Visst är det härligt med snö! Vintern har även kommit till Dalarna. Bättre sent än aldrig får man lust att säga.

  I lördags passade jag på att släpa iväg julgranen (fortfarande grön och fin) till vår lokala återvinningsstation, där jag tog den bifogade bilden. Därefter blev det ett flertal mil på mindre vägar runt Falun.

  Söndagen b…[Läs mer]

 • Nä, antagligen handlar det inte om stora höjningar av trafikförsäkringen för våra veteranbilar, men många av oss kör ju något modernare bilar till vardags.

  Bitvis känns försäkringspremierna rätt skeva redan idag, så en total översyn vore inte fel.

  Som exempel kan nämnas att våran 900 T8 -88 skulle kosta närmare 4800 att helförsäkra hos L…[Läs mer]

 • Sorry. Jag accepterar att partipolitik bör föras i andra forum än detta, men eftersom Lars hoppas slippa höjda kostnader i och med regeringsskiftet ville jag bara förtydliga att det inte var den avgående regeringen som låg bakom förslaget som (möjligen…) leder till ökade försäkringskostnader.

  Det är riktigt att Finland har ett liknande upp…[Läs mer]

 • Eftersom det svenska folket precis röstat fram den borgerliga alliansen till makten är det ingen tvekan om att vi får höjda försäkringskostnader för våra bilar. Det borde inte förvåna någon, eftersom det är en av frågorna som alliansen gått till val med.

  Alliansen vill att trafikförsäkringen helt ska täcka kostnaderna för sjukpenning, reha…[Läs mer]

 • Bilen är registrerad första gången i maj 1971 och chassinumret tyder på att det har tillverkats drygt 2000 st 99:or efter att ”mitt” objekt lämnade bandet, så jag vet inte hur sen man kan anse att bilen är.

  25000 byggda 99:or av modellår 71 borde innebära att den är byggd någon gång under de sista två månaderna, om de hållit konstant takt…[Läs mer]

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng