Ingrid

 • Tack för info, detta ska kollas upp!

 • Hej igen!

  Problematiken med halvljuset löste sig fint efter era svar sist. Tack för hjälpen!
  Nu är det så att jag för några veckor sedan backade in i en snödriva och då knäckte av den reflexlist som löper längs med den bakre stötdämparen. Den gick av på mitten så jag drog ut den från insidan på båda sidorna för att iaf inte ha de två halvorna hän…[Läs mer]

 • Hej!

  Bilen går (i princip) som en klocka vilket är roligt! Det har dock uppkommit ett problem nu, halvljuset fungerar inte. Både parkeringsljus och helljus funkar som vanligt. Jag har bytt båda lamporna, utan resultat. Kan det vara något fel på relät?

  Tack på förhand för svar och att ni alltid svarar så fint!
  Mvh Ingrid

 • Hej!

  Nu rullar bilen igen, både kl 18 igår och nu 6:30 imorse. Det gäller nog än så länge mest att lära sig tricket ang att gasa i samband med start för att den ska vilja sammarbeta.

  Tack så mycket för finfina svar, de lärde oss en hel del!

  Mvh Ingrid

 • Tack så mycket för bra info!

  Motorn verkar vara sur och om jag torkar upp ordentligt så den startar, hur kan jag förebygga så att det inte upprepar sig? Hjälper det isf att byta tändmodul? Kan det hjälpa att även byta tändspole? Tändstiften är nya och ger gnista. Eftersom motorn är sur så kanske man kan anta att bränslepumpen är hel..? Vad kan…[Läs mer]

 • Hmm tror det är 8V.

  Har försökt dra igång den men utan resultat. Det är som att den inte tänder till även om vi bytte alla fyra tändstiften tidigare i veckan.

  Vi har lagt den i friläge vid start utan att få den att funka, efter tips från förra ägaren.

  Vet inte riktigt, men när jag startade den imorse var det 13° så iaf lite varmare än 0°.…[Läs mer]

 • Halli hallå!
  Nu är det så att ett nytt problem har uppstått och det låter som följande

  Bilen är mycket svårstartad. Tipset vi fått är att ge lite extra gas vid start. Vi försöker detta. Men den startar bara ibland och ibland inte.

  Har problemet nåt med fuktig luft/regn att göra?

  Behöver den extra mycket bensin när den ska starta?
  På Saab…[Läs mer]

 • Hej,

  Haha ojdå, som det kankse märks är jag ingen mekaniker. Då jag själv inte riktigt förstår mig på detta undrar jag ifall det antingen är någon av er eller någon ni känner som håller till runt Kungsbacka eller någonstans i närheten som kanske skulle kunna ta sig en titt på henne?

  Tack för svar
  Mvh Ingrid

 • Hej,
  Jag har försökt förstå hur ni menar kring kontakten vid pedalen men det enda jag kan se är det på bilden nedan. Då bilen har stått i Norrland i nästan hela sitt liv har damen som haft den monterat in kupévärmare. Detta gör att det är lite svårare att se ordentligt.

  Hoppas att bilden iaf kan hjälpa något.
  Tack för svar
  Mvh Ingrid

  ps. bild…[Läs mer]

 • Hej,

  Nu har jag äntligen fått köpt min älskade bil! Det blev den senaste, den med endast lite rost. Kopplingen får förmodligen bytas på sikt. men det största problemet med bilen än så länge är att bromsljusen inte lyser upp när man bromsar när tändningen är på. Både ljusen fram och bromsljusen lyser dock upp när man bromsar när bilen är helt…[Läs mer]

 • Tack för optimistiska svar!
  Ja, det känns ju lite som att bil med mycket rost är ”bortom räddning” på ett annat sätt än en med mekaniska problem. Visst går det väl att slipa ner, behandla och lacka om men bara upp till en viss nivå.
  Vi ska svänga förbi den igen ikväll och då kolla den med en mekaniker så får vi se vad han säger.

  Ännu en gång tack!

 • Hej, hej
  Nu har jag hittat en annan fin Saab från -88. Den har i princip ingen rost och nya sommar däck. Det mesta är frid och fröjd förutom kopplingen som kärvar lite. När bilen är kall så tar den inte förrän man nästan är nere i botten. Den kopplar dock ur ordentligt när man väl är nästan nere i mattan. När man kört en stund och den hunnit bli…[Läs mer]

 • Tack för era rogivande svar! Man kan inte säga att det är annat än generöst att lägga er tid på en yngling utan kunskap😊

  Jag tittar nu även på en annan bil med desto mer rost i dörrarna. Tror ni att det är såpass lättlöst att jag kan fixa det själv genom att slipa ner rosten och sen behandla den och lacka eller är det för mycket? Kan det till och…[Läs mer]

 • Okey, det låter ju hanterbart. Tack för bra tips!

  Att växellådorna på Saab kraschar efter ett tag är väl något som händer? Hur lagar man detta och finns det nya alternativt fabriksrenoverade manuella växellådor att få tag på för en rimlig summa? Vad brukar ett sånt byte hamna på rent ekonomiskt? Är det så att den stora delen av motor- eller växe…[Läs mer]

 • Hej,
  Det finns en del rost på sparklådan på bilen. Hur mycket som finns under är ju svårt att säga. Men om det inte är överdrivet, hur svårt att det då att fixa och vad kan göras?

 • Tack för fina svar!

  På sikt är väl det värsta som kan hända att växellådan och motorn kan krascha. Hur funkar det med att hitta nya alternativt renoverade motorer och även växellådor? Vad kostar det?

  Mvh Ingrid

 • Hej!
  Jag har länge funderat på att köpa en Saab 900. Dels för att min pappa hade en sådan när jag var liten men självklart även för att det är en väldigt fin bil. Blocket-bevakningen har funnits med ett tag och nu har det kommit upp en bil som jag tycker verkar bra. Här nedan kommer en liten presentation och några frågor.

  Det är en Saab 900 -8…[Läs mer]

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng