jesprut

 • 1st mer eller mindre komplett 2,1 motor utan växellåda (Generator, fuelrail, fördelarlock, tomgångsventil och spjällhuset saknas dock)
  Gått ca 17k mil
  Motorstativ ingår.
  1200:-

  Två stycken kompletta växellådor i delar. Passandes bl.a. og900.
  1st 4-vxl, kokillgjuten med drevprimär. (Kugg på bottenstocken skadad)
  1st 5-vxl, 7:ans kjedjeprimä…[Läs mer]

 • 1st mer eller mindre komplett 2,1 motor utan växellåda (Generator, fuelrail, fördelarlock, tomgångsventil och spjällhuset saknas dock)
  Gått ca 17k mil
  Motorstativ ingår.
  1200:-

  Två stycken kompletta växellådor i delar. Passandes bl.a. og900.
  1st 4-vxl, kokillgjuten med drevprimär. (Kugg på bottenstocken skadad)
  1st 5-vxl, 7:ans kjedjeprimä…[Läs mer]

 • 1st mer eller mindre komplett 2,1 motor utan växellåda (Generator, fuelrail, fördelarlock, tomgångsventil och lite smådelar till spjällhuset saknas dock)
  Gått ca 17k mil
  Motorstativ ingår.
  1200:-

  Två stycken kompletta växellådor i delar. Passandes bl.a. og900.
  1st 4-vxl, kokillgjuten med drevprimär. (Kugg på bottenstocken skadad)
  1st…[Läs mer]

 • Spännande med nytt forum. Hoppas mina idéer och påhitt kan skapa diskussioner här också 🙂

  Lämnade iväg insugningsrör och bussning för svetsning förra veckan. Han ville dock inte svetsa då det var för tunnt med material till gängan, så det riskerade att smälta sönder gängan.

  Gjorde en ny ritning och tänkte lämna iväg i veckan. Men så fick…[Läs mer]

 • Helt rätt, tänkte på detta när jag skulle somna. Jag har gjort en tankevurpa.
  Då har man lärt sig nått nytt idag också 🙂

  Saken är också att i MS så skriver man i AFR som en grundinställning för bränslemappen. Sen så använder man en AFR-mapp och inte lambda.

  Men men, den ligger runt lambda 1 i alla fall 🙂

 • Hur räknas lambdavärdet ut då?
  Någonstans måste du ju tala om vad som är lambda 1 ? Det skulle ju bli jätte konstigt om man skulle ha samma mall för alla bränslen eftersträva lambda 1?
  Detta är lambda 1 i AFR för olika bränsle.
  Bensin 14,7
  Diesel 10,2
  Etanol 9,0
  Metanol 6,5
  Propan 15,7

  Och eftersom jag har skrivit in i systemet att jag kör på b…[Läs mer]

 • Började lite i fredags och tänkte att jag skulle se om jag kunde få ordning på tomgången så att denna ligger runt 14.7

  Detta resulterade ju dock i en liten provkörning. Nu använder jag min gamla bärbara som mappningsdator och klarar då av att köra Tunerstudio på den. (Förra årets dator hängde sig när jag startade det) så det blev också till att p…[Läs mer]

 • Blev inte riktigt som jag tänkt från början med placeringen av boxen. Men det blev nog nästan bättre så här faktiskt 🙂 Syns gör den inte i alla fall.


  Har ju haft lite problem med att få ms att styra reläet till bränslepumpen, har nu kommit fram till att jag antagligen har bränt 1 eller 2 transistorer till den utgången. Så nu ska jag försö…[Läs mer]

 • @joH900 wrote:

  Jag vet att man inte SKA svetsa rostfritt mot svart utan rätt utrustning, men jag har gjort det för flera år sedan och det sitter fortfarande ihop och håller tätt… inga sprickbildningar eller så. Däremot så rostar ju såklart svetsen :mrgreen:

  Klart det går 🙂 Får se om den går igenom besiktningen först, så har jag något att fix…[Läs mer]

 • @M.Broberg wrote:

  Nice!

  Tack 🙂

  @joH900 wrote:

  Fint slutrör!

  Om du har planer på å sänka bilen mer (eller om den redan är sänkt) så kan de nog hugga tag styggt i klämmorna vid katten. Jag har alltid brukat svetsa fast min i rören istället. Då glider den fint över trottoarkanter m.m istället för att det hugger tag och sliter ner avgassystemet…

  [Läs mer]

 • Sådär då var avgassystemet ihopknåpat.
  Lika kass på att svetsa som förra året, men det sitter ihop iaf 🙂

 • Hämtade hem bilen för ett par helger sedan. Men när jag svängde in på parkeringen så högg det i servot, backade in bilen på en P-plats. Det spöregnade ute och jag såg en fin ström med regnbågensfärger under bilen. Öppnade huven lite snabbt och kunde konstatera att det var tomt i styrservobehållaren.
  Skitkul!

  Igår fyllde jag på med olja och tog…[Läs mer]

 • Blev matförgiftad i veckan så det har inte blivit någon tid i garaget. Men idag va jag där och fixade lite. Har haft problem med att spjället inte stängt ordentligt, plockade idag bort så jag kunde lossa skruvarna som håller fast själva spjället på axeln och öppnade och stängde ett par gånger och drog sedan åt i stängt läge =OK 🙂

  Kopplade om…[Läs mer]

 • Såhär så det ut i spisrummet förra helgen.

  Under veckan så blev det lite stressmek innan jobbet så nu sitter den gamla generatorn i med nya kol och laddar som det ska 🙂

  I helgen blev det inte mycket gjort då jag spenderade den tiden på att polera en bil.
  Dock så blev det lite vakuumslangar bytta.
  Märkte när jag skulle köra ut att tomgången v…[Läs mer]

 • Idag åkte lamporna i fram på, så nu kan man med att åka på allmän väg också. Blev ett par repor idag, börjar gå ganska bra 1,2,3 nu iaf. Tyvärr så laddar generatorn inget så batteriet dog under sista repan, la märke till att lambdan försvann och kollade då batteriet som låg på ca 7volt 😛
  Så nu blir det väl till att byta generator till den…[Läs mer]

 • Finns två kablar ifrån den boxen som lambdan är kopplad till, Analog 1 och Analog 2. Jag hade kopplat in 1an till Megasquirt och där fick jag konstiga värden och den betedde sig allmänt konstigt. Läste mig sedan till att Analog 1 är förinställd att simulera en smalbandslambda och mitt Megasquirt är inställt på bredbandslambda osv.
  Och att Analog 2…[Läs mer]

 • Idag kom det slang, rör och luftfilter.
  Har också läst till mig att jag kopplat lambdan fel, det var därför den inte fungerade som den skulle. Och efter lite hjälp på nätet så har jag lyckats få ordning så att tändningsmappen fungerar som den ska.
  Framåt går det iaf 🙂

 • Idag blev avgassystemet ihop svetsat och låter nu betydligt mindre. Dock så läcker det efter första dämparen och där är det ordentligt rostigt, något att se fram emot till våren att fixa.
  Hittade lite småsaker som var felinställda i mappen så det justerades idag + att det blivit lite mer smååkande. Nu går det hyfsat på 1:an upp till 4000rpm.
  O…[Läs mer]

 • Punktade ihop lite rörböjar osv så jag fick ihop avgassystemet idag. och igår drog jag in kabelhärvan och boxen i kupén.
  Så idag blev det en premiärtur.
  Ojojoj, det är nu man undrar va fan man har gett sig in på, har nog mycket mappande och justerande framför mig.
  Verkar också som att lambdan är kass men jag får vänta med det konstaterandet…[Läs mer]

 • Blev inte alls mycket bilder tagna under arbetet men några i alla fall.

 • Visa mera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng