Jonas Rudberg

 • aTack för svar!
  Toppen visade sig vara drygt 57 mm.Då kommer nästa fråga : var finns det någon som kan plana toppen och fräsa ur för kolvarna till ett rimligt pris.
  Jonas

 • Söker 2-tums avgas till en 96 tvåtaktare.
  Jonas

 • Hej,
  när jag köpte min 96-62 så fick jag med en extramotor som verkar vara i bra skick .Den motorn tänkte jag trimma lite lätt.
  Min fråga :Eftersom jag inte vet om toppen är planad eller ej undrar jag hur jag lättast kollar detta. Är det någon som vet hur ”tjockt”ett otrimmat topplock är.
  Jonas

 • Hej,
  jag är intresserad. Det vore kul med några bilder och priser på lager och hur du lyckades sätta ihop axeln.När jag var ung kunde man lämna in en axel och få den omlagrad till ett väldigt förmånligt pris. Men på den tiden köpte man en trecylindrig Saab för några hundra (oftast c:a 300 för en som sett sina bästa dagar). Men det är ju 50 år sed…[Läs mer]

 • Hej.
  Tack för svaren.På sextiotalet körde jag mycket med hemtrimmade 93:or, vi körde både till Italien och Spanien utan några mekaniska problem. Men jag har glömt hur fort vi brukade köra på Autobahn,därför undrade jag.Kollade lite mer noga i instruktionsboken och såg att 110 motsvarar nästan exakt ett motorvarv på 5000 så det bör man väl lugnt k…[Läs mer]

 • Hej Saabvänner!
  Har bara en enkel fråga som gäller en 3-växlad Saab (1962) :vågar man ligga på ungefär 110 km/t som marchfart längre sträckor på motorväg eller ska man nöja sig med 100 ? 110 motsvarar väl c:a 5500 varv/minut ,tål motorn det i längden ?
  Jonas

 • Tack för hjälpen . Det var fjädrar som var felmonterade och en fjäder som var av. Nu låter den som en riktig Saab igen.
  Jonas

 • Hej,
  har ett akut problem med min nästan nybesiktigade 96 -62. Ett mycket enerverande ljud från bakbromsarna som blir värre och värre.Till slut tog jag av en bromstrumma och fann att såväl bromsbackar som fjädrarna som håller ihop dom gick emot den del av bromstrumman där lagren sitter,alltså bromstrummans nav. Det är alltså som om navet var f…[Läs mer]

 • Jonas Rudberg svarade på ämnet Inredning i forumet Delar, säljes 1 år sedan

  Hej,
  jag är intresserad av din Saabinredning, kan du ringa mig på 0739462389.
  Jonas

 • 2-tums avgassystem , förarstol och klädsel till förardörren (röda, bilen är vit), 2-punktsbälten eller bara fästskruvar till övre fästet och haspen som man låser motorhuven med i öppet läge (bra när det blåser). Och en 3-växlad låda utan spårvagnsljud.
  Ring eller skicka sms till 0739462389 om du har något du vill sälja.
  Jonas Rudberg Strängnäs.

 • Tack för svar,
  skulle aldrig köpa något från en firma med sådana priser! Men så är jag gammal och snål också.För mig är en stor del av nöjet att köra en bil som går bra utan att ha behövt plöja ner en massa tusenlappar i onödan.T.ex ett luftfilter LX224 till kortnos med enkelförgasare kan man
  köpa för under en hundring från Tyskland istället f…[Läs mer]

 • Hej,
  var kan man lämna in ett topplock för planing? Eller vart kan man skicka? Bor utanför Strängnäs.
  Jonas

 • Tack för hjälpen!
  Det var bromsslangen bak som var slut och smuts i bromsljuskontakten.
  Nu är det snart dags för besiktning.
  Jonas

 • En liten bromsfråga ,gäller 96 -62.
  Är det normalt att bromsarna bak inte går att låsa vid hård bromsning med fotbromsen på torr grusväg..Båda fram låser.
  Upplever att man får trycka rätt hårt på bromspedalen om man vill bromsa snabbt är det normalt?Släpper man pedalen så rullar bilen lätt.
  Ibland släcks inte bromsljuset efter att man släppt ped…[Läs mer]

 • Hej igen,
  och tack för tips.Fick pumpen tät med hjälp av en vanlig o-ring. Angående förgasaren finns det någon firma där man kan köpa en 31mm halsring?
  Jonas

 • Har lite problem med vattenpumpen.Gummipackningen, som skall täta mellan impellerns axel och den medroterande tätningen (den som tätar mot ”botten” i pumphuset) är hård och håller inte tätt längre.Undrar om någon vet var man kan hitta en sån o-ring eller packning?
  En annan fråga:var köper man munstycken till förgasaren .
  Tacksam för svar
  Jonas Rudberg

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng