ken

 • Tjo vad roligt!

  Jag känner så otroligt mycket igen mig från några år sedan när jag och mina kumpaner blev med SAAB som stått avställd i 15 år. Precis likadana problem. Så med risk för upprepning tänkte jag ändå redogöra för vad vi gjorde.

  Bromsar
  Det är som nämnts något där det mesta antagligen måste göras rent och bytas ut. Bromsvätska drar…[Läs mer]

 • Nu har jag satt på plastskärmar både fram och bak. Det har varit lite si och så med passformen men det gick mycket bättre bak än fram. Dels i och med att plasten är tjockare än plåten så blir det väldigt trångt vid dörrarna. När dessa öppnas skrapar de emot framskärmarna. Det antar jag bör gå att justera åtminstone lite genom att flytta dörrarn…[Läs mer]

 • Jag är själv i full fart med att byta till plast av just rostskälet. Men jag kan heller inte påstå att jag är så noga med att alla detaljer ska vara i original. Så länge det ser likadant ut är det inte så noga för mig vilket material det är. När jag har hört mig för angående fördelar och nackdelar har jag snappat upp följande:
  1.) Mån…[Läs mer]

 • Är det någon som kan förklara vad den där faktiskt kulan gör?

  Ärligt talat tror jag att jag slarvat bort den någon gång under de senaste årens mekande. Bilen funkar sisådär men eftersom jag håller på att förbättra en hel uppsjö saker med den är det osäkert vilken roll en liten saknad förgasarkula spelar.

  Jag har en 96 årsmodell -70 med…[Läs mer]

 • Det ska jag absolut göra! Än så länge är ett allmänt parkeringsgarage det närmaste jag kommit så den står fortfarande kvar i Uppsala. Vi får spana vidare.

 • Toppen. Tack för tipsen och synpunkterna. Ska ta mig ännu ett funderarvarv alltså.

 • Tack och bock.

 • En mycket fin tråd det här. Jag är i precis samma situation men på en V4 och har en liten följdfråga. Många tipsar om att man ska byta packningar som ett enkelt knep att få motorn att gå bättre. Är det något man enkelt kan göra själv utan ”specialutrustning och kunskap” eller bör även det lämnas till specialist?

 • ken svarade på ämnet Problem med ljusrelä i forumet 95/96 V4 12 år sedan

  Utan att ha löst gåtan med ljusreläerna kommer här två kopplingsscheman, till R600 och R601.

  R600 är mer utförligt beskriven med stiftens beteckning, kablarnas beteckning, färg samt vart kablarna leder.
  R601:s schema innehåller bara stiftens beteckning för i övrigt är det ett mysterium för mig hur den funkar.

  Nya frågor:
  – Kan någon förklar…[Läs mer]

 • Tack båda två – då var det som man kunde misstänka.

  Slangarna byttes ut mot nya förra sommaren, men skulle det kunna finnas något i rören också?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng