mr.o

 • mr.o svarade på ämnet Tempmätarstrul i forumet OG900 1 månad sedan

  Bytte du till en ny givare och fick sämre funktion än innan skulle jag kolla upp kabeln hela vägen i jakt på oxiderade kontakter eller glapp. Speciellt med fokus på de kablar och kontakter du rört när du bytte givaren.

 • Men reservdelskatalogen finns alltså on-line med sprängskisser.

  WIS finns inte nej, det är verkstadshandbok som gäller. Som sagt ovan.

 • Jag har svårt att se hur en bromsslang kan ge detta symptom. Men vill du vara säker kan du ju byta höger och vänster mot varandra och se om det blir någon skillnad.

  Fast då är det väl enklare att kontrollera/smörja/rengöra kolven på oket? Så det kanske man bör göra först.

 • mr.o svarade på ämnet Framljusproblem i forumet OG9-5 1 månad sedan

  Jo, precis. Och här är nog ett av få tillfällen där det inte gäller 🙂

 • mr.o svarade på ämnet Framljusproblem i forumet OG9-5 1 månad sedan

  Rent generellt för glödtrådslampor så ökar livslängden om man sänker spänningen. Ljusstyrkan ökar om man höjer spänningen. Eftersom man inte kan både höja och sänka samtidigt får man denna effekt.
  I förhållande till standard håller alltså ”long life” längre eftersom de lyser svagare. Och analogt håller ”high intensity” typ Nightbreaker och mot…[Läs mer]

 • Vilka artikelnr är det på de du söker?

 • Jag har mycket svårt att tro att alla 6 subframebussningarna varit så dåliga att detta kunnat inträffa. Metall mot metall så illa alltså. Det var endast små klonk vid start, ju.

  Om alla motorupphängningarna och momentstaget var väldigt dåliga, kanske. Men det var den ju inte eftersom bilen upplevdes ”som en dröm” utan att byta dessa. Så, nej, d…[Läs mer]

 • För stort motstånd pga ”en massa klegg”

 • En sak till i sammanhanget. Hos Orios dotterbolag i USA, TheSaabSite/Orio North America Inc, kan man såklart söka direkt på artikelnummer eller VIN (chassinummer) och få upp de delar med skisser som gäller en specifik bil. Kolla på denna länk:

  Om Clas Ohlson, IKEA eller Biltema höll sin katalog hemlig för kunderna, skulle de säkert snabbt få…[Läs mer]

 • En sak till…

 • Detta är ju naturligtvis något som Orio har. Tyvärr är Orio (i Sverige) synnerligen dåliga på att marknadsföra sina produkter och tjänster till oss Saabägare. Orio hemlighåller denna information för oss ägare. Vissa utvalda verkstäder får köpa tillgång till den. Så en bra verkstad kan såklat svara på frågan. När det gäller ägare av entusiastbil…[Läs mer]

 • Bytte du till nytt ok (kalibre) eller ett beg (med samma fel)?
  Felet tyder på att klossen ligger mot skivan när du inte bromsar. Vänster hjul bör då kännas varmare än höger om man känner på dem efter en stunds körning.
  Orsak till det skulle jag misstänka är slitet bromsok. Dvs att kolven är rostig och ej kan röra sig fritt i cylindern. När…[Läs mer]

 • Alltså, det undrar jag oxo, ”kamaxelgivare” vilken bil är det som har det? Det är i princip omöjligt att svara vettigt utan att veta vilken bil det gäller.

  Men – jag tror oxo att vexaxelgivaren inte har med detta (antispinnproblemet) att göra.
  ABS-givare, abs/antispinn-krans, eller rost på den verkar väl mera troligt.

 • – Att byta olja i växellådan är bra även om det inte står i serviceschemat. Men jag blir lite nyfiken. Menar du att Quadralube är bättre än GM/Saab original växellådsolja? Hur vet du det i så fall, hade du bytt till original precis innan men var inte nöjd eller?

  – Bussningarna och (den minimala vinkeländringen) påverkar inte gaswiren.
  – D…[Läs mer]

 • mr.o svarade på ämnet Spegeljustering i forumet OG9-5 1 månad, 1 vecka sedan

  Varför bytte du ”manöverdonet”? Bytte du till ett nytt eller ett beg, som i så fall kan misstänkas vara defekt? Kom dessa fel efter bytet eller var det likadant innan?
  Oxiderade kontakter i knapparna är en möjlig orsak.

 • Motorns vexaxeltätning sitter där och är starkt misstänkt.
  Växellådan måste bort. Kan vara läge att ev byta koppling om den är halvdålig…

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng