patric h

 • Jag är positivt inställd till det som nu händer. Det som kommer att gälla inom en ganska snar framtid inom fordonsindustrin är just elbilar och hybrider. Jag är heller inte speciellt orolig för räckvidd och laddtider. Det går ganska fort nu inom utveckling av batteriteknik. Kolla in vad som händer inom radiostyrda bilar t.ex. och då tänker jag…[Läs mer]

 • Lite info om bilfärgerna till våra gamla Saabar.

  1. Saabklubbens receptarkiv finns numer hos Saabklubben under medlemssidorna så att medlemmarna skall ha tillgång till de olika recepten. Recept finns på de flesta äldre Saabkulörer (DuPontfärg och inget annat är recepten skapade i) så i stort alla kulörer finns det recept på.

  2. Saabklubben…[Läs mer]

 • R2 av den mörkare varianten är den som oftast anses vara den rätta R2 kulören, Och den blir också klart snyggast och bäst.

  Jag tror att bara ett fåtal bilar levererades med den ljusare varianten av R2. Men p.g.a. av att man levererat bilar med en ljusare ton så måste det också finnas ett recept på den kulören till eftermarknaden som kan använda…[Läs mer]

 • Synd att du slängde skärmen men kolla om du har någon annan bit kanske. Jag jobbar inte på Järbo Färg men det var jag som startade det företaget en gång i tiden.

  Jag sålde företaget och studerade något år, och nu arbetar jag med motorprovning och motorutveckling. Så jag är inte inblandad i Järbo Färg längre.

  Men jag hjälper gärna klubbens me…[Läs mer]

 • Receptarkivet börjar på B3 så tyvärr finns inget recept på B2. Men om du vill och har lite tid innan du skall lacka så kan du skicka ett färgprov från bilen så hjälper jag dig att ta fram kulören.

  /Patric

 • Färgkoden för rattstång som finns i arkivet är FCS 1/11. Bla. DuPont använder sig av FCS systemet, Det kan liknas vid Ralsystemet men med betydligt mer kulörer. Om du vänder dig till en DuPont-handlare med koden FCS 1/11 så bör de kunna blanda kulören åt dig.

  /Patric

 • Jag kan inte på rak arm säga att B2 finns i Saabklubbens receptarkiv då jag inte har det i närheten för tillfället.

  Jag tittar igenom receptarkivet till helgen och ser om B2 finns.

  /Patric

 • Jag har ett recept på rattstångsfärgen. Kommer inte åt det innan helgen. Men jag kan leta rätt på receptet då.

  /Patric

 • Nu är också hela familjen Henriksson anmälda.

 • Nej det blir inte för varmt. En motor under normala förhållanden blir inte så varm att färgen förstörs. Det enda man ibland kan se är alldeles intill grenröret att färgen vill släppa där pga. värmespridning från grenröret.

  Grenrör däremot målar man aldrig med vanlig maskinfärg till det behöver man värmetålig färg. Sån färg hittar man oftast…[Läs mer]

 • Gå till närmaste färghandlare och köp blank lackfärg (Maskinfärg). Alcros heter Servalack, Nordsjös heter Pansarol andra fabrikat har också samma typ av produkt.

  Säg till om att de blandar färgen i Ncsnr: S3030-B10G så har du den lite ljusblå motorfärgen.

  /Patric

 • I färgtillverkaren DE BEERs blandningssystem finns R2. Det borde han hitta i Holland då DE BEER är Holländskt om jag inte missminner mig helt.

  Billacksrecept och RAL-systemet är skilda system så i RAL tror jag det blir svårt att hitta någon kulör som stämmer bra med R2.

  /Patric

 • Hur Järbo Färg och Lack agerar kan jag inte svara för då jag inte har något med företaget att göra mer. Jag sålde som sagt företaget för något år sedan. Kan dock förstå att de vill sälja färgen och inte bara dela ut recept.

  Jag hade inte den policyn när jag ägde företaget utan kunden (Saabklubbsmedlemmen) fick receptet om den inte ville köpa fä…[Läs mer]

 • Recepten och uppmålade kulörprov finns hos mig för Saabklubbens räkning. Ytterligare en kopia finns hos Järbo Färg och Lack, jag lät den kopian finnas kvar där när jag sålde företaget för att Saabklubbens medlemmar skulle kunna få fortsatt tillgång till billack trots att jag bestämde mig för att sälja företaget och istället studera i något år…[Läs mer]

 • Som andra redan kommenterat, R2 är koden. Som sagt har du problem att få fram färgen så kontakta Järbo Färg och Lack så ordnar de färgen åt dig.

  /Patric

 • Börjar klia lite i mina färgfingrar när jag ser ditt kulörproblem trots att jag yrkesmässigt slutat med billack och färg. Om du har något färgprov kan du skicka det till mig så skall jag försöka hjälpa dig med kulör och färg.

  /Patric

 • patric h svarade på ämnet 96 V4 -68 i forumet 95/96 V4 8 år, 7 månader sedan

  Jag har fått tag i en blåmotor utan förgasare, och Fredrik E har en silvermotor inkl. förgasare som jag tänkt köpa. Av dessa två motorer får jag ihop min blåmotor med automatchokeförgasare.

  Bifogar en bild på bilen. Som ni ser så sitter det gummihorn på kofångarna och gummiskydd på bakskärmarna, så det finns en del saker att åtgärda innan de…[Läs mer]

 • Jag hade en långnos 96 -65 förut som det satt eftermonterad bromservo på. Vilken bil det var tagit från vet jag inte men det kan ju ha varit från en nyare Saab. Det fungerade iallafall bra och fram var bilen utrustad med skivbromsar. Tyvärr var karrosen i så dåligt skick att den för något år sen gick till skrot, vacumklockan inklusive huvudbroms…[Läs mer]

 • patric h svarade på ämnet 96 V4 -68 i forumet 95/96 V4 8 år, 7 månader sedan

  Tänker köpa Fredriks silvermotor för att ta förgasare, luftburk osv från den.
  Kommer att kolla ordentligt vilken motor som sitter i bilen nu när jag vet skillnaden på dem. Det jag vet är att det är fel förgasare då bilen är utrustad med manuellchoke. Det var även förgasarproblem som gjorde att förra ägaren ställde av bilen och han ville även minna…[Läs mer]

 • patric h svarade på ämnet 96 V4 -68 i forumet 95/96 V4 8 år, 7 månader sedan

  Ok då köper jag motorn av dig. Hör av dig om du tar med dig motorn till Gävleområdet. Annars kan jag som sagt komma ner till Stockholm närmare Jul.

  /Patric

 • Visa mera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng