poulle

 • Kom på en annan fråga till er här. skulle vilja sätta på ett par super-aerofälgar från en saab 900 -92, men det är ju annan bultcirkel på dessa. Har ni något tips om var man skall köpa spacers som kan lösa detta?

  Mvh// Hasse

 • Tack för alla bra tips! Jag fick ett privat meddelande från en forumanvändare som hade två stycken motorer från saab 90 -86 som du sa @peter-engqvist. Han satt på mycket prylar till 90 och 99. Så problemet är väl på sätt och vis löst, bara att åka och hämta och sedan plocka ur befintlig motor och byta plats på startmotor.

 • Har en ny mätare i orginalkartong!

 • Hej!
  Jag har fått in kylarvätska i cylindrarna och bytt topplockspackning två gånger. Nu när jag har samma problem igen så har jag rivit av toppen och ser frätskador i en av cylindrarna (se bild) nu tror jag att jag måste byta blocket. Har ni något tips var jag kan hitta ett fräscht block? // Hasse

 • Ja jag har skruvat tillbaka kolvarna, men svårt att komma åt på vänster sida, tänkte att jag skulle skruva av hela oket men de bultarna sitter som berget, någon som vet vilken dimension de bultarna som håller oket har??
  Har lyckats fått in de nya beläggen på höger sida.

 • Ja jag har skruvat tillbaka kolvarna, men svårt att komma åt på vänster sida, tänkte att jag skulle skruva av hela oket men de bultarna sitter som berget, någon som vet vilken dimension de bultarna som håller oket har??
  Har lyckats fått in de nya beläggen på höger sida.

 • Hej

  Skall byta belägg på min 99:a -83. men beläggen är 14,5mm tjocka och går verkligen inte att få på plats, sedan har jag läst att det skall vara skillnad på yttre och inre belägget, är det så?

 • Tack så mycket för hjälpen. Det var säkringsboxen som var felet, jag tog loss den och slipade kontakterna på undersidan, spände säkrings hållaren och sedan skickade dit en ny säkring och då funkade allt igen.

 • Ok. Ja jag är lite orolig att generatorn inte heller laddar som den skall, den står ju lite vinterförvarad i mitt garage nu men jag har vbarit ute och provkört den och om hela mätarhuset för temp/bensin ligger nere så visas ju inte heller varningslampan för generatorn.

 • Ja jag har kollat säkringarna och jag har faktiskt gjort som du sa, ”spänt om” säkringshållarna. sedan har jag hört att en kabel kan ärja någon centimeter innanför skyddshöljet på kabeln och att man då får korta av kabeln och sätta en ny sko. Hade det varit en säkring så hade instrumenten lagt av tvärt, inte som det blev nu att de gungade av /på.

 • Tack för snabbt svar! Just ja det finns ju en under rattstången, den måste jag kolla. Ursäkta min okunskap men vad menar du med att ”spänna om”? Jag har bytt ut jorden mellan batteri och kaross. (har batteriet i bagaget.)

 • Hej! Har en Saab 99 från 1983 som jag har bytt motor i då den gamla hade havererat. Jag har kört typ 300mil sedan motorbytet och allt funkar klockrent. Men för några månader sedan så började varvräknaren lägga av då och då och samtidigt temp och bränslemätaren. Efter ett tag dog alla dessa mätare. Jag tror att det är ett jorningsfel, de…[Läs mer]

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng