Erik A

 • Blev ett köp från Saabklubben. Alltid roligast med original och även om de gick på 600 kr med frakt så är det ju billigt jämfört med rostiga skärmar.
  Provade att sätt dit dem med bara en skruv idag och de passar fint!

  Såg för övrigt en 9-3X med stänkskydd i Trollhättan i måndags. Såg ut som om ägaren hade fått till det riktigt bra. Någon…[Läs mer]

 • Tack för tips och råd. Har tittat på Maptunes lister. De är ett alternativ. Fördelen med stänkskydd är ju att karossidorna skyddas mot sprut. Får ta mig en funderare.

  BMW-skydden var intressanta. Tror tom att de kan passa ännu bättre fram på min -07a i och med att trösklarna har en annan profil.

  Återkommer med hur jag gör. Blir nog inte förrän t…[Läs mer]

 • Funderar på att montera stänkskydd på min 9-3 SC 2007. Antar att det skyddar skärmkanter och underrede mot sten och smuts.
  Ngn som gjort detta? Ser inte så svårt ut om man tittar på de delar som ingår i paketet och priset känns helt ok.

  https://saabklubben-reservdelar.se/9-3-03-14/kaross/stankskydd/

 • Har just läst igenom hela tråden. Kul med en ”snik” i så fint skick! Som nämnts tidigare lär dessa blir än mer ovanliga med tiden.
  Uppvuxen med en (cherry?) röd 900i -92 så det är mkt nostalgi för mig!
  Lycka till med fortsättningen, följer med intresse!

 • Hej!
  Har letat runt efter en bra guide för hur man byter Xenonlampa på 9-3x, men hittar igen som jag är riktigt nöjd med.
  Någon här som har något tips?
  Tar även gärna emot tips om guide för byte på 9-3 2003-2007.

  /Erik

 • Upptäckte igår nr jag tvättade bilen att det saknades en skruv till höger innerskärm fram. Måste ha gängat ut sig för fästclipset sitter kvar i kofångarplasten.
  Någon som vet dimensionen på dess skruvar? Känns som en onödigt dyr sak att köpa via verkstad. Tänkte hitta ngt på byggvaruhuset.

 • Tack för svar!
  Det låter som en trolig förklaring. Blev lite förbryllad 🙂

 • Hej!
  Jag har gått och sneglat på olika årsmodeller av 9-3 och sett att plastkjolarna skiljer sig åt genom att antingen vara raka eller ”välvda”. Trodde först att det skedde ett byte i och med ansiktslyftningen 2008, men sedan såg jag en 05a med välvda trösklar. Fanns dessa att köpa som tillval före 2008 eller har ägarna bytt i efterhand?

 • Tack! Hittade en sprängskiss på nätet! Ser relativt enkelt ut!

 • Tack för svar och tips!
  Skriv gärna hur det gick om du använder Glas Foam.

 • Hej!
  Har just varit på verkstan och lagt på lite rostskydd på utvalda ställen på 9-3ans underrede. Tittade lite på trösklarna. De skyddas ju ganska bra mot stensprut tack vare kjolarna, men plåten var rejält smutsig. Dock ingen synlig rost. Fundera på om jag ska hissa upp bilen, rengöra trösklarna och spruta på rostskydd. Om man ska vara riktigt…[Läs mer]

 • Hej!
  Denna fråga kanske har varit uppe redan, men jag hittade inget om den.
  När jag kör mina sidorutor fram upp och ner så gnisslar det i princip hela tiden. Är detta ett känt problem och kan man i så fall göra ngt åt det?

 • Precis min tanke. Kanske går att skära till dem, men frågan är hu bra/snyggt set blir.

  Just tvättat min tvättat min vanliga
  9-3SC och där rostar framskärmen lite. Funderar på stänklapar till den istället…

 • Tycker att det låter som ett rimligt pris.
  Att 90an aldrig blev ngn succé är ju ett faktum, men det är ju ändå en SAAB! Vi hade en 90a när jag var liten och jag älskade den bilen. Hade jag inte redan haft en bil för mkt så hade en 90a inte varit fel. Tycker att du ska slå till!

 • Kan redan nu gissa mig till svaret, men jag undrar om det finns stänklappar till 9-3x? Som det är nu blir det mkt sten och sand i kofångaren under vintern. Dessutom blir backsensorerna påverkade av detta…

 • Kul bil! Grattis till köpet!

  Såg en 9-4x för några dagar sedan. Tycker nog att ”GM-SAABarna” fick oförtjänt dåligt rykte. Det var ju modeller som skulle lansera varumärket i USA,

 • Ja, precis en sådan!
  Tack för hjälpen!

 • Hej!
  Ny här på forumet. Har en 9-3 SC från 2007.

  Sedan länge är en av mina ”skruvar” som håller batterilocket på plats i framkant utsliten. Vet att jag har sett sådana på nätet, men nu hittar jag inga.
  Skruven är av ringa vikt för funktionens skull, men det irriterar mig att den inte griper tag i fästet. Vet någon var man kan köpa nya skruvar?

  Mvh
  Erik

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng