stanley k

 • Sänka varvet pga kolv vikt vet ej, det enda jag vet är att Fords 93mm granada kolvar dom som sitter original i V6 an är och var för tunga för dom högre varven. Fråga mig inte exakt vilket varv stakarna ryker, det är ju mycket som spelar roll. Jag pratade själv med t.ex Bertil Johansson och även hört att Erik Uppsäll har samma uppfattning.

 • Vikten på granada kolvar vet jag ej, men dom är vanliga gjutna. Saabs högkomp kolvar var gjorda i aluminium enligt Saabs tävlingskatalog. Så det skilde nog en del i vikt.Själv åkte jag med 92mm F2 corsworth kolvar alltså 1800 kubik. Dom var så lätta att du utan problem kunde varva 8000 varv. Det var många som åkte med granada kolvar då dom var…[Läs mer]

 • Ska du varva över 6500 passa dig för 93mm granada kolvar. Tunga grejer risk att stakarna ryker.

 • Riktigt häftigt V4 åka, tycker Roger R han åkte häftigt med V4an sin är detta åka på Blomqvist nivå

 • Det staget som går mellan förgasarna kan med fördel sättas på den sidan fördelaren sitter, man får då böja den som en båge runt fördelaren och isolera den med en gummislang. Fördelen med detta är att man inte vrider den spällaxlen som får driva bägge förgasarna om man sätter staget som det brukar fästas mot kylaren till. Hade det så på mitt kor…[Läs mer]

 • Den där dragningen av systemet över tvärstaget har jag för mig att Växjö Bildelar hade på sina V4or till dubbelblåstopparna. Har även hört att dom gjorde egena dubbelblåstoppar ibörjan.

 • stanley k svarade på ämnet Nostalgi nr3 i forumet SSR 11 år, 5 månader sedan

  Slutet av 80 talet. Det var en H motor weberförgasare eget byggt extraktor 4-2-1 Lilla lådan med den lättväxlade drevsatsen kort styrväxel med servo 900an Saabs förstärkta bakaxel 900an stora hasplåten med ram aluminium aerobromsar fram porche ok bak.

 • stanley k svarade på ämnet Nostalgi nr2 i forumet SSR 11 år, 7 månader sedan

  Man kan väl inte hjälpa att man blev lite hungrig under sp:n och tog en tugga!

 • stanley k svarade på ämnet Nostalgi nr2 i forumet SSR 11 år, 7 månader sedan

  Har du ingen bild på hur det gick i slutet av svängen Åke, jag har för mig det blev rulltårta till kaffet efter.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng