Flodatelle

 • Ja alltså inte visste jag att det va någon superduper låda han skulle sälja. Med min lilla saaberfarenhet tyckte jag den såg likadan ut som alla andra lådor.

  Oavsett så tillför ju inte ditt svar trådskaparen något direkt vettigt men du som verkar kunna kanske kan tala om värdet för honom istället.

 • Hej. Jag köpte en fungerande 4 växlad komplett låda för 300kr. Där är inget speciellt värde i dem tyvärr. Hoppas du inte betalt allt för mycket för den.

 • Min slutade också helt plötsligt ladda. Googlade och fann bra beskrivning hur man felsöker. Det visade sig vara kolen i generatorn som va helt sopslut. Byts enkelt med generatorn på plats. Erik Randa hade nya för 100kr eller så.

 • Okej det låter lite bökigt. Lådan fungerar faktiskt tillfredställande nu med nya tryckplattan och allt lirar såpass att jag är nöjd. Skulle lådan börja låta illa eller liknande så hoppas jag det finns någon som kan renovera den alternativt köpa en renoverad. Solfjäderplatta visade sig vara en bra investering (657kr)… hehe

 • Solfjäderplatta monterad med F&S lamell gjorde växlingen bättre. Dock så kan det nog hända att man till nästa vinter river ur lådan o byter synkringar om d finns att få tag i. Vet någon om det går att göra det jobbet själv? Har stor mekvana.

 • Flodatelle svarade på ämnet 96 TT trögväxlad i forumet 95/96 TT 1 år sedan

  Testat lite olika, 75w. 75/90 och nu har jag Mannol 80/90 som faktiskt har varit bäst men ändå så får jag rulla och låta han gå ner i hastighet om jag skall kunna växla ner enkelt utan att ta i. Lådan rengjord och sköljd med diesel emellan bytena.

 • Flodatelle svarade på ämnet 96 TT trögväxlad i forumet 95/96 TT 1 år sedan

  Bromsen till synkringar? Sköter den synkningen av alla växlar?. Troligtvis inte så rolig att byta och krävs specialverktyg?

 • Flodatelle svarade på ämnet 96 TT trögväxlad i forumet 95/96 TT 1 år sedan

  Hej. Ny tryckplatta är beställd. Solfjäderplatta och ny org lamell. Hoppas det löser problemet annars får jag väl få lådan renoverad men det har jag ingen lust med nu. Väntar ivrigt på delarna så jag kan sätta ihop o prova den. Har inte tidigare kört dessa bilar men jag tycker det borde vara lättväxlat och utan skrap iaf, även om man växlar fort…[Läs mer]

 • Flodatelle svarade på ämnet 96 TT trögväxlad i forumet 95/96 TT 1 år sedan

  Växelknuten bytt till en riktigt fin och glappfri utan minsta skillnad. Har tagit loss ventilationsgallret och tittat ner medans kompisen kopplar ur och allt ser ut att fungera. Har ett spel på ca 3-5 millimeter mellan lagret och tryckplattan. Ingående axel stannar relativt snabbt när han kopplar ur. Bakre växellådsfäste är inte kollat än men bord…[Läs mer]

 • Okej. Vajer är korrekt justerad o kopplar ur sol den skall. Skall byta knuten så fort jag får hem den så får vi se. Annars får jag plocka ur motorn o se om lamellen kärvar på splinesen eller i bussningen.

 • Jag använder kopplingen, frihjul är i men växlar alltid med koppling ändå både upp o ner. Känns inte bra att ta i för att växla då det liksom vill skrapa lite. Bäst funkar det när den är kall. Värre när den blir varm kan jag tycka.

 • Hej. Har en 96 1964. Nyss satt ihop motorn efter lättare renovering. Ny lamell, urtramplager, packbox växellåda mm. Första körningarna gick det perfekt o allt gick smidigt men nu sista gångerna så är den trögväxlad vid nedväxlingar. Att växla upp går oftast smidigt. Nedåt vill det inte innan varvet går ner på tomgång. Växelknuten glappar en del o…[Läs mer]

 • Uppdatering.. Hittills har 5st tvåcylindriga motorer med växellådor hittats. Skall röjas mer ikväll. Kommer lägga ut allt på försäljning framöver. Antar att dem är till 92or?. Är någon intresserad så kan intresse lämnas via PM. Hej

 • Hej! Detta intressanta hus och dess bilar är snart ur världen tyvärr. Jag har genom lite arbete fått fullmakt på alla bilar och tillbehör. Dem är alltså mina. 92orna är uttagna ur huset och sålda. 93an i skjulet har plockats delar från, 95an står kvar men är i dåligt skick. Resten av bilarna står också kvar. Alltså finns följande bilar kvar- 2st F…[Läs mer]

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng