turbocab

 • Kul att det blev så mkt diskussion om detta. 🙂 Jag köpte inte bilen – men det gjorde nån annan här på forumet som hörde av sig till mig, jag förmedlade kontakten och det blev affär. Mao, bilen hamnade inte på blocket utan gick till entusiast här på klubben. Det tycker jag är nice, och var även säljarens avskikt.

  Jag föll lite för den V6 900…[Läs mer]

 • Har skickat ett sk PM till dig Harald, du kan väl läsa det och höra av dig.

  Hälsn Martin Simonsson / Aka Turbocab.

 • Har du tätat skruven som håller knäbrädan? Lite svårt veta var det kommer in, men en klassiker är ju den skruven. Det sitter alltså en bult från Motorrummet igenom plåten och snett bakåt in och håller den långa knäbrädan. Över det skruvhuvudet – på bägge sidor – sitter original en stor klump med häftmassa/tätningsklet. Om den har ramlat av så k…[Läs mer]

 • Låter ju som ett kul projekt – hade det var og900 så hade jag redan köpt bilen och kanske tom haft delarna, det mesta i alla fall, liggande. Men för 9000 har jag inga delar och ingen erfarenhet, dessutom är mitt garage mer förvaring av cabben nu och inte så himla meckavänligt… Mao, för stort projekt.

 • Haha ja min gamla Aero med E85 var också lite törstig, men inte ens den på E85 drog 1.5 liter milen – nånsin! 🙂

  Framtiden är mörk för törstiga bilar, hur fina dom än må vara… Nästa år åker bensinen upp med KPI plus 2% igen, och nästa nyår igen och igen och igen. Om 3-4 år så är nog dom flesta gamla Volvo, 9000 mm borta från vägarna för att do…[Läs mer]

 • Tack för svar alla!

  1,5 l snäll blandad körning låter ju helt horribelt ärligt talat, jag kan inte få min Skoda att dra mer än 0,8 hur jag än gör. Och den är enorm den bilen… Kanske svårt köpa en gammal AutomatSaab igen när man är van vid modern Dieselbil. Jag kan ta hög förbrukning, om prestandan är motsvarande, och det är kanske där det sp…[Läs mer]

 • Tack för input! Jag hade en 9-5 Aero själv med tomatlåda, och den var hyfsad men lite gummiband är det ju. Men denna 9000 lådan är kanske värre ändå? Att den inte är topnotch är jag med på… Bilen har gått 7500 mil så lådan är ju troligen fräsch i alla fall. Frågan är hur törstig en sån bil blir också.

 • Jag har fått nys på en 9000 2,0t Jubbe 1998, i mkt fint skick. Den är Maptunad (mkt oklart hur mkt…) och har Automalåda, den 4stegade automatlådan av standarsnitt antar jag. Troligen är det bara ett chip steg 1, antagligen med magnetventil antar jag.

  Är det nån som kört en chippad 2,0t med Tomatlåda och har nån uppfattning? Bilen i fråga är l…[Läs mer]

 • Vilken vagn alltså, bara gratulera! Vit V6, det är ju en riktig statusvagn! 🙂 Men trist med rostskyddet, det var nytt för mig att det var dåligt.

  Det är kluvet att sälja en bil som behöver mkt vård, man vill gärna göra klart. Men när det är mer stress än roligt med det, då får man sälja kort och gott. 🙂 Satsa lite på Silverluxen istä…[Läs mer]

 • Meckar lite Saab på morsan 4500-mila 9-3, en 2010. Oväntat svårt det var att hitta baklamporna till den modellen alltså. Rödmålade, den har har ju ”Svart vita” bakljus och den röda färgen kommer från lampan. Jag är inte jätteimpad av det alltså. I Göteborg verkar dessa finnas endast hos Mechanum, Mekonomen har dom inte, för att inte tala om macka…[Läs mer]

 • Ja men så är det ju…. Jag fattade ju helt fel! Gött, då kan man slappna av. 🙂 Tack för klargörandet!

  Var det inte detta som var på remiss förresten för några år sen? Har för mig att det var hett för ett tag sen också…. Men jag läste aldrig hur det blev, men då verkar det ju rätt lugnt då.

  /Martin

 • Jaha, nya regler verkar det. Detta kanske har diskuterats nånstans redan, men jag som gått och längtat efter 30 års gränsen blir ju blåst. Ny gräns verkar vara 50 år! Detta gäller från nästa år. Hur det blir med bilar som redan är befriade framgår inte? Ska dom besiktigas igen? Nån som vet mer om detta?

  http://www.t…[Läs mer]

 • Här var längesen! 🙂 Kul träffa flera av er i helgen på trevliga Saabfestivalen! Forna tiders långa närvaro under flera dagar är tyvärr ett minne blott, men lite av känslan från förr kom allt tillbaka i helgen. Fint väder, trevligt folk och MASSA Saabar mkt fint!

  Tack Turbolamko/Daniel för provkörningen av min gamla Lux! 🙂 Kul att träffa NAL ig…[Läs mer]

 • Framvagns-specialisten gjorde jag två jobb hos, i Mölndal. Googla. Bra jobb, kvalitet. Priset gick väl upp med ungefär 100% från det att jag gjorde det första gången till andra, men det blev bra i alla fall. Mina bilar var ”lätta”, dvs det handlade eg bara om plåten undertill, så en sån där ekonomiplåt gjorde det mesta. Är det värre med rost upp i…[Läs mer]

 • Fin bil låter det som, men en 9-5 idag med 6a (Törstig!) och 27000 är rätt iskall skulle jag säga. 10-15000, skulle inte tro någon ger över det om den inte är i superbt skick!

 • Konstaterar att fina MXY199, Saabs klassiska fotocabbe från 1992, den gula från medelhavet nånstans, bytt ägare. Inom Sverige, härligt! Nån som vet nåt om detta? Ägarbyte i Mars, den var till salu för 140 lock i Bilsport. Bodde länge i Linköping! Nu 6 ägaren, 20.000 mil. Månne dyker den upp på festivalen? MXY199 brukade aldrig synas på Saabträffa…[Läs mer]

 • Kul att det går framåt! Är sjukt nyfiken på att se Luxen igen, det var ett tag sen nu. Glädjer mig att du fått den lackad/fixad där rosten kommit tillbaka. 45.000 mil är respekt. Tänk att jag övervägde byta motor på den, hahahaha…..

 • Kör också med Quadralube, har hällt i det i säkert 5x og900 senaste åren. Har ju inte lyckats behålla nån av dom utom cabben men den har i alla fall inte rasat. 🙂 Jag tycker det verkar vara mkt bra olja! Ryktet säger att Saab körde med typ Mineral olja bara, men även hade nån form av Tillsats i. Det är man byter olja och kör med Mineral utan…[Läs mer]

 • Har inte heller kommenterat så mkt men kikar in då och då för att njuta av framstegen. Det lutar ju åt finaste Aeron i drift detta när det blir klart, din nivå på finish och detaljer är ”second to none”. Läcker färg och allting. Keep it up! 🙂 Inget stressmeck? Antar att det inte är sommaren 2017 som hägrar? Eller?

  Börjar långsamt bli sugen på e…[Läs mer]

 • Verktygsporr på Midsommar, härligt att se! Sååååå mkt lättare med bra grejor, blir lite avis…. Allt det här går ju göra på andra sätt – som tar 5x tid eller mer och som ofta dessutom innebär att man får skrota grejorna efteråt och installera nytt. Eg sparar ju riktiga verktyg in sig jättesnabbt!

 • Visa mera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng