x3mone

 • Vet inte om jag har kunskap eller verktyg att renovera dörren. Finns det ngn. som kan ge tips om ngn. som kan utföra en renovering av dörrbakstycket?

 • Har inte hittat info hur man gör! Man måste ju avleda vatten på ngt. sätt från bakstycke/klädsel till dräneringen i dörren. Använde man papp eller? Man skulle ju kunna använda plast, men det kan kanske anses stötande bland ”nördar”:). Min 99:a -84 (=veteran) under 20` mil gick igenom bes. med streck, så jag är MYCKET nöjd med den. Vet ej om färg…[Läs mer]

 • Har inte fått några tips om hur jag ska kunna renovera bakstycket till klädseln på dörren?! Klädseln på dörren är helt felfri. Finns det INGEN hos SAAB-klubben som har sådana kunskaper? Har fått reda på att bakstycket är gjort av masonite så det har blivit upplöst p.g.a. av inläckage av vatten. ”Någon” har troligen någon gång under bilens tidig…[Läs mer]

 • x3mone svarade på ämnet Bogserögla bak 99 -84? i forumet 90/99 6 år sedan

  Om man som jag bor mitt i en halkbana (norra Värmland), med undermåligt vägunderhåll, så kanske det kan vara bra att ha en ögla i alla hörn på bilen! Med tanke på ev. uppdragning ur dike, typ!:)

 • Kan TYVÄRR inte ändra rubrik på inlägget! Det gäller en TRASIG nedre kant till sidoklädel till dörr 99:a -84. Klädseln är hel men inte pappen bakom!

 • x3mone svarade på ämnet Bogserögla bak 99 -84? i forumet 90/99 6 år sedan

  Öglan på min -84 sitter fastskruvad i ett av dom befintliga hål, som är avsedda för dragkroksinfästning på kofångarfästet. På min är det till vänster, men det är ju valfritt, man skulle t.o.m. kunna skruva dit en ögla på vardera sidan både fram och bak.

 • Har sett något sådant som mer liknar en platta än ett stag. Den skulle kunna passa några skruvar som sitter i närheten av kofångarfästena. Dessa skruvar sitter inte i lod utan lite snett. Bifogar bild på min montering.

 • Har nu fått lamphållarna. Insticket är 14 mm. med en dia. på 17 mm. Fästplattan har en dia. på 32 mm. har 4 st. hål med en dia. på 3,5 mm. för bult, skruv eller popnit. Fästplattan skulle även kunna limma fast med t.ex. kontaktlim. Med tanke på att inpressningen i plasten för sidobackljuset har en yttre dia. på 34 mm. så borde den passa perfekt.

 • Hej!

  Dom yttre hängande x-ljusstagen är samma som dom stående stagen centralt! Du skruvar fast dom i yttre kofångarfästena, du måste modda dom (slipa ur i ena sidan) för att få plats, men skruvhålen är dom samma. Har BOSCH PROFI fjärr. stående och BOSCH Pilot kurv. hängande på min SAAB 99 -84, snyggt!

  Mvh
  Jan-Erik

 • Hej, igen!

  Kommer att ta mått på lamphållaren ang. diametern på den del som man sticker in i befintlig insatw, längden på den del man sticker in samt övriga mått man kan tänkas behöva. Om någon vill kolla hur detaljen ser ut, gå in på ELFA.se och sök på BA15s.

  Mvh
  Jan-Erik

 • Hej!

  Hör att många har trubbel! Vulktape, Dremel o.dyl! Fästplattan på lamphållaren har en diameter på ca. 30 mm, så den passar nog perfekt att popnita fast bakifrån på den befintliga urpressingen för sidobackljuset. Lägger in bild på lamphållaren när jag får den.

  Mvh
  Jan-Erik

 • Jo, kanske det. Men nu har ju ELFA en lamphållare som bara kräver max 5 st. borrhål (skulle kanske kunna limmas med PU-lim), inget ”slaktande” av en annan insats, så varför inte använda denna lamphållare?

 • Hej!

  Det finns förberett för två stående samt två hängande x-ljus på kofångarens baksida. Dom stående på vardera sida om nummerskylten och dom hängande ute i hörnen. Man skruvar ur dom två skruvar för varje x-ljus som redan är iskruvade i kofångaren och skruvar fast stagen. OBS! Dom stående ljusen måste sitta nära grillen för att man ska kunna f…[Läs mer]

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng