zirkel

  • Hej! jag önskar få tips och erfarenheter av någon som eventuellt knåpat ihop ett eget hemmabygge av dubbelt avgassystem Till Sonett III. Tanken var att bygga av lösa delar från Biltema el. dyl. Klubben säljer för 6000, men undersöker även alternativ.

  • zirkel startade ämnet Dags för rattbyte i forumet Sonett 3 år sedan

    Hejsan! Jag har en Moto-Lita sportratt som jag tänkte byta ut mot min originalratt på min Sonett III -74. Den ser ut att passa bra. Dock kommer jag fram till att tutknappen på sportratten inte har någon kontakt till kabeln från rattstången. (Svart kabel med blå kabelsko). Är det någon som vet om jag behöver en annan tutknapp.

  • Hej på er! Har någon ett bra tips om vem som blandar och säljer färg på spray och/eller på burk. På nätet? Behöver göra lite lackreparationer på min sonett 3a.

  • Vill bara återkoppla till er, o säga att jag testade tipset att lägga i ettan, ”ställa” mig på bromsen, vrida om och köra startmotorn. Bilen skuttade några meter men lamellen släppte inte. Provade o lägga i trean o körde samma procedur. Lamellen släppte direkt med ett Uumpphhh! Bilen går mycket bra. (Peppar peppar….). Skönt att slippa lyfta ur…[Läs mer]

  • Hej! Köpte en omgång JP-hjul till min sonett 3:a. Finns det någon som kan rekommendera en bra däckdimension till fälgarna? Det sitter 165-80-15 på fälgarna idag, dock är däcken för ”feta” tycker jag. De skaver dessutom lite mot karosskanten på hjulhusen vid vägbulorna. Ska jag gå ner till smalare 155:or? Erfarenhet någon?

  • Tack för alla tipsen kompisar! Bilen har stått stilla ca en månad, dock utomhus under tak, klart att fukten tränger på nu. Motståndet i kopplingen är bra, den är vare sig för stumm eller mjuk. Jag upplever motståndet detsamma som innan problemet uppstod. Visst kan det vara rosten då problemet inträffade inför ”sista färden” för vinterförvaringen…[Läs mer]

  • Har problem med kopplingen. Växlarna går i fint då motorn ej är igång. När motorn går får jag inte i någon växel alls. Har luftat hydrauliken och fyllt systemet med ny bromsvätska. Slavcylindern arbetar fint. Cylindern får rörelse in till kopplingslamellen. Dock kopplar den inte ur. När jag försöker lägga i en växel kommer ett ordentligt skrapa…[Läs mer]

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng