Saabklubben växlar upp – välkommen till vår nya hemsida

Kategori:

Nu har vi äntligen lanserat vår nya hemsida! Hemsidan är skapad tillsammans med vår kommunikationspartner Samuraj.

Förändringar för dig som besökare

Den nya hemsidan är lik den gamla på många sätt. Vi har i det stora hela behållit den gamla sidstrukturen, men gjort den mer lättöverskådlig och skapat bättre navigationsvägar. Vi har även behållit forumet, då den har ett stort värde för oss alla – både historiskt men även framåt. I samband med flytten av forumet till den nya webben kan de inlägg som skapats under tiden gått förlorade. Har du publicerat inlägg under v 26? Kontrollera gärna så att de finns kvar, annars lägg upp det på nytt. 

Skillnader i användarroller

För att fortsatt visa det värde som ett medlemskap i Saabklubben innebär, så döljer vi numera det innehåll som ingår i medlemskapet för icke-medlemmar. Exempel på innehåll som är dolt för icke-medlemmar är till exempel de senaste upplagorna av vår medlemstidning bakrutan, nedladdningsbart material i form av bakgrundsbilder och ljudklipp , kontaktvägar till modellombudsmän och medlemsrabattar. Det innehåll som är dolt för icke-medlemmar är markerat med en låsikon, i huvud- samt sidomeny.

Hur ser jag till att mitt medlemskap registreras?

När du betalat din medlemsavgift till Saabklubben och den har behandlats, kommer du att kunna se ditt medlemsnummer i huvudmenyn. 

Listan med medlemsnummer uppdateras på måndag varje vecka. Har du betalat din medlemsavgift på tisdagen kommer därför inte medlemsnumret att visas förrän på måndagen veckan därpå. 

Det är viktigt att du fyller i samma epostadress på hemsidan som du fyller i vid betalning av medlemsavgiften, annars kommer inte ditt konto att visa medlemsnumret och du kommer inte ha tillgång till vissa delar av hemsidan.

Om du under denna vecka, v.26, inte ser ditt medlemsnummer ber vi dig vänta tålmodigt till v.27 då vi kommer att uppdatera dessa på hemsidan. Upplever du då att ditt medlemsnummer saknas ber vi dig att kontakta oss. 

Extra funktionalitet

Hemsidan är byggd på en mer modern och stabil plattform, vilket ger oss goda möjligheter att vidareutveckla den. De nya funktionerna vi introducerar till lansering, är möjligheten att registrera sig till evenemang, samt se vad som händer inom lokalsektionerna i den gemensamma träffkalendern. Funktionerna är skapta, men de är inte uppdaterade med de senaste evenemangen & träffarna – men håll utkik!

Vi tar gärna emot tips på saker ni medlemmar vill att vi lägger till på den nya hemsidan. Dessa kan lämnas i kommentarsfältet nedan.

Dela gärna detta inlägg på sociala medier

6 svar till ”Saabklubben växlar upp – välkommen till vår nya hemsida”

Lämna en kommentar

 1. Bengt Åkesson

  Snyggt och prydligt! Bravo!

  Bengt Å

 2. belle

  Saknar “inlägg från senaste besök” i forumet, eller är jag bara dålig på att hitta?
  Där kunde man följa allt som händer på forumet på ett enkelt vis…

  1. orea

   Håller med dig till 100%!
   Nu är hemsidans forum värdelöst…

 3. matssvensson

  Hej
  Var tog funktionen som fanns i gamla hemsidan: senaste inlägg och senaste svar vägen?
  Fanns ute till höger när man öppnade forumet

  1. orea

   Exakt…
   Var tog det vägen?

 4. orea

  Forumet verkar inte fungera alls…
  Jag får inte upp några inlägg och det finns ingen översikt som tidigare.
  Vad är fel?
  Detta har blivit mycket sämre än tidigare tyvärr!!!