6 000 användare i vårt forum!

Forum Klubbinformation Styrelsen informerar / Hemsidan 6 000 användare i vårt forum!

 • Detta ämne har 6 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2015-12-11 01:29 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #26843
  Jonathan
  Deltagare

  Det är en stor glädje att få meddela att vi nu har uppnått 6 000 användare här i vårt forum. Riktigt roligt det!

  Saabklubbens forum har gått igenom mycket sedan det startade för många år sedan. Vårt första forumet var väldigt avskalat. Det erbjöd inte ens möjlighet till registrering av användare. Det ersattes av ett mer avancerat forum, som var med oss under en längre tid. Men när vi växte ur det så infördes nuvarande forum, med phpBB.

  Föregående forum flyttades dock inte över, så det blev en nystart där många användare försvann och aktiviteten avtog. Att bildtjänsten geting.se, som många här använde, plötsligt försvann var även det ett hårt slag. Sedan har även Facebook tagit en stor del av konversationerna från oss.

  Vårt forum har dock sakta men säkert börjat återhämta sig.

  Under min tid som webbmaster har föregående forum inkluderats i vårt nuvarande forum. Även forumet för 900klubben har uppgått i vårt forum. Och aktiviteten i vårt forum har ökat. Men vi är långt ifrån nöjda. Det kommer bli ännu bättre här.

  Som jag har berättat tidigare så kommer vi att byta forumlösning ytterligare en gång här framöver. Den nya lösningen kommer vara integrerad med vår hemsida och medlemsregister (samt den nya webbshopen), så att man bara kommer ha en användare hos oss. Dessutom har vi planer på att bättre integrera vårt forum med andra webbtjänster, så att man t ex kommer kunna logga in här med sitt Facebook-konto.

  Det nya forumet är ett väldigt stort och avancerat projekt, som bl a handlar om att kombinera fyra olika användarregister. Mycket arbete och tester har skett här, men mycket är fortfarande kvar. Att jag främst arbetar ensam med det, om kvällar och helger, gör att det likaså tar tid. Jag vill därför inte ge någon tidsuppskattning för det nya forumet. Men det har högsta möjliga prioritet för mig.

  Saabklubbens forum är många gånger viktigare än t ex vår Facebook-grupp. Vi har ingen kontroll över Facebook. Det som publiceras där ägs av – samt kan tas bort av – Facebook när som helst. Med vårt forum arbetar vi målinriktat för att säkerställa allt innehåll, öka aktiviteten samt ge er, våra användare och medlemmar, en ännu bättre plats att socialisera och diskutera Saab på nätet. Forumet är nummer ett här.

  Utöver allt detta – och det här är första gången jag berättar det – så har vårt allra äldsta forum även sparats av Martin. Jag har fått tillgång till det och utfört en del konverteringsarbete med det. Med stor sannolikhet kommer det äldsta forumet även att bli tillgängligt i vårt kommande forum. Trådarna och inläggen där är inte kopplade till vanliga användare som sagt, men informationen kvarstår och ska återuppstå här en dag.

  Så till alla er 6 000 användare här i vårt forum, från oss alla som arbetar med forumet – ett stort tack! Vi ser fram emot att få läsa och följa era trådar, projekt och upptåg i många år till. Saabklubbens forum står inför en väldigt ljus framtid. :CH

  #201572
  Janne Hagnell
  Moderator

  Det är vi som tackar! :AP

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #200189
  Lilln
  Deltagare

  @Janne Hagnell wrote:

  Det är vi som tackar! :AP

  Precis!

  #382894
  Jonathan
  Deltagare

  Jag vill lite kort puffa denna tråd och meddela att vi nu är uppe i 6 509 användare här i vårt forum. Sedan det nya forumet introducerades så har vi ökat med 500 användare. Inte illa!

  Aktiviteten i vårt forum är fortsatt god, även om vi givetvis märker av konkurrensen från främst Facebook. Nu kan ni inte se det än (det kommer), men jag ser alla som besöker/är inloggade på forumet och det brukar vara en 10-15 st besökare rätt så konstant här (och fler om kvällarna). Det känns även som allt fler tröttnar på Facebook och börjar återgå till riktiga forum (jag är en av dem).

  Arbetet med vårt nya tema/ramverk (som jag berättat om här tidigare) går sakta men säkert framåt. När det är på plats så kommer det både bli enklare att använda forumet med valfri plattform/skärm, aktiviteten ska framgå tydligare och jag vill att man ska kunna logga in via t ex sitt Facebook-konto (om man kopplar det till sin användare här). Tröskeln in i forumet ska sänkas helt enkelt.

  Det är många saker som ska komma på plats här till nästa år, med forumet och övriga delar av vår IT-verksamhet. Men vi är på god väg och jag är positiv inför framtiden här. Att vi har så god stämning och kamratskap i forumet underlättar mitt arbete väldigt, så det vill jag även tacka er för!

  #382895
  Janne Hagnell
  Moderator

  😀

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #382901
  Lilln
  Deltagare

  👍

  #382926
  saabcustom
  Deltagare

  Bra jobb 🙂

  / Kenth

  ”Den som inte Fejankonto har
  Han blir såklart på SAABklubben kvar !”

  Gammalt SAABerspaceordspråk.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng