9-5 2,0t -99 automat driver framåt i alla växellägen

Forum Modellspecifika forum OG9-5 9-5 2,0t -99 automat driver framåt i alla växellägen

 • Detta ämne har 3 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2016-01-23 14:16 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #382750
  askelius
  Deltagare

  Hej!

  Har nog råkat ut för ett udda problem… Tror jag. 9-5an vill alltså bara driva framåt, oavsett vilket läge växelspaken är i förutom backen för där händer ingenting, gör ett litet ryck att den vill backa men det slutar lika fort igen dvs man kan gasa utan att det händer något. I neutral driver den precis som om den låg i drive, även p läget vill Saaben driva framåt men hindras av att den mekaniska spärren går in. Får felkod P0730 samt att den inte växlar upp till högsta växeln (4e). Oljenivån är ok.Tycker dock att den luktar en aning bränt😕 Någon som råkat ut för detta problem? Är det byte av växellåda som gäller eller någon som löst det på något annat vis?

  #383245
  ime95mos
  Deltagare
  #384629
  ime95mos
  Deltagare

  Hur gick det?

  #384678
  askelius
  Deltagare

  Hej! Tack för tipset gällande växellägeskontakten 🙂 Hon som äger bilen ville inte chansa och kosta på en ny kontakt ifall det visar sig att växellådan kanske trots allt behöver bytas, men jag är nog inne på ditt spår att det borde vara den kontaken/givaren. Kan inte riktigt tänka mig vad som kan hända inne i en automatlåda för att få dessa symtom, visst om den hade slirat eller så, så brukar det ju vara lamellpaket som sett sina bättre dagar men som i detta fallet känns det ju mer rimligt att det skulle vara växelväljarkontakten, vi får se om det blir någon mer felsökning, bilen används ändå trots bristen på back, gäller och planera sin körning väl hehe…

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng