900 S -1990 (framvagn)

Forum Modellspecifika forum OG900 900 S -1990 (framvagn)

Detta ämne innehåller 7 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-12-19 07:09.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15252

  saab-jonte
  Deltagare

  har bytt alla leder och grejjer i framvagnen,

  – Styrleder
  – Spindelleder, uppe och nere
  – Drivknutsdamasker innre + yttre
  – Hjullager fram båda sidor
  – Bromskivor
  – Belägg
  – Utbytesok
  – Stötdämparbussning övre nedre, båda sidor…
  – Nedre länkarmar, båda sidor

  jag är inte nöjd med resultatet, det slår lite grann i alla fall tycker jag, ungefär känslan som trasiga spindelleder ger, har inte gjort hjul inställning än.. känns som om bilen kränger lite i sidled om man kör över ett brunnslock som ligger 2-3 centimeter lägre än asfalten… är det nått jag har glömmt att åtgärda?

  #100901

  krister k
  Deltagare

  Hej!
  Gör en framvagnsinställning.

  /Krister K

  #100978

  saab-jonte
  Deltagare

  jodu! tror du det? :crazy: det tror jag med, på 4 dagars pendlande till jobbet (11,5mil tur och retur) har jag avverkat 3 däck på höger fram, tog ett lod och höll från ovansidan fälgkanten på en 100% rak platta av betong… på vänstersidan var lodspetsen 1-2 mm från nedre delen av fälgen inte så farligt… andra sidan dock så var lodet 1,7 CM från fälgen och detta förklarar det otroliga slitagebilden. ska ta in bilen i garaget och höfta problemt, tänkte ställa det grovt, och invänta hjulinställningen, den lokale mekanikern hade inte tid förräns i mitten av januari.

  är det styrleden jag ska justera nu eller? det sliter i yttrekanten av däcket!?

  #100981

  krister k
  Deltagare

  Detta justerar du med mellanlägg vid övre bärarmsinfästning. Du behöver sätta dit fler mellanlägg, eftersom du har positiv camber (hjulen lutar ut i överkant).

  /Krister K

  #100982

  johan josefsson
  Deltagare

  Försök att mäta hur mycket framhjulen ”plogar” också. Vet inte exakt vad du skall ha, men det låter som du har väldigt fel. Nån mm tou-in brukar funka på det mesta.

  #100987

  saab-jonte
  Deltagare

  hmm.. får nog se till att få tid på verkstad i alla fall, om det nu är dom övre bärarmarna det hänger på så kommer jag ej att lägga mig i det hela, dom bultarna verkar inte vara något roliga att grejja med, då är 650:- helt okej pris, jag frågade om det kunde dra iväg mer ifall det krånglade, och han sa nej det är ett fast pris på detta, (OKQ8)

  #101003

  97sonett
  Deltagare

  den mekanikern måste tycka det är roligt att skruva med tanke på priset 😀

  #101021

  saab-jonte
  Deltagare

  OKq8 hade tydligen ett kostnadssystem för sådana här grejjer så folk me kanske lite mindre pengar inte skulle bli skinnade till benen ifall deras bil skulle gå sönder

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng