92ans hjulupphängning

Forum Modellspecifika forum 92/93 92ans hjulupphängning

Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-10-31 17:48.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15025

  Hade lite tid över att reflektera över en sak, har tittat på lite olika renoveringar av 92or och märkt att det sällan är nån som plockar isär torsionssystemen. Jag gav mig på det en gång på en bil som gjort sitt. I fram hittade jag ”nån form av bult” i varje arm. Det var näst intill omöjligt att få bort dem, vet nån om det finns något specialverktyg till dessa?? Bak var det ju lättare att få bort armana men att komma åt in inuti bilen var tvärtemot, Nu var ju min bil permanent sammanfogad av år av rost.

  Finns det nån med liknande erfarenheter?

  #99533

  anders jensen
  Deltagare

  Det finns nog en del som har skruvat med fjädringen på 92a.
  Ta och hör med Nicklas Enander, han rejsar med en 92a och
  bordes således mekat med dessa stavar.

  Mvh
  Anders

  #99534

  martin h
  Deltagare

  Om det är den gängade hylsan inuti bärarmens fäste som du menar så har jag för mig att vi använde ett rör av lämplig dimension som vi slipade till så det passade i slisen på hylsan.

  Viktigt tips dock. Märk upp till vilken arm resp.hylsa hör. Jag har för mig att vi hade väldiga problem när vi skulle få ihop det igen.

  Martin

  #99535

  Jo jag känner niklas väl, hade honom i luren med intsruktionsbok när jag höll på med det Jag tyckte bara att det var en väldigt dum konstruktion, att istället för en vanlig bult ha den där ”grejen” som man säkert måste tillverka nåt slags rör för att få ut. Om de då är så rostiga som mina var så hade jag gärna haft ett sexkantigt huvud istället. Men nu är det ju som det är, fast den har väl ingen annan funktion än att fästa i torsionsarmen, o då verkar utformningen konstig?

  Men de fanns/finns kanske nån anledning till varför de är gjorda så.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng