96 V4 – strul med växlarna.. åsså en automatchoke

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 96 V4 – strul med växlarna.. åsså en automatchoke

 • Detta ämne har 4 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2007-10-21 12:19 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16918
  christopher h.
  Deltagare

  Hej! Har precis inhandlat en b**sbrun 96:a från 1980. Bilen är väldigt välvårdad i kupen och ser bra ut utvändigt (inte mycket synlig rost alls) så jag är nöjd med köpet.

  Men, naturligtvis finns det lite som strular som jag tänkte försöka sätta skruvmejseln i…. Jag har lite problem med att lägga i de låga växlarna när jag kör. 1:an har jag mest problem med, den får jag ”smeka” i väldigt försiktigt för att undvika skrap. 2:an är inte lika känslig, men strular ngn gång ibland. Resten av växlarna funkar fin-fint.

  Vad tror ni kan orsaka detta? Jag har funderingar på att jag antingen behöver justera kopplingen eller växelföringsmekanismen.

  Jag tar gärna emot tips och idéer för hur jag bäst felsöker och justerar det som behövs. Klubbens reparationshandbok ska beställas omgående, men jag måste ha något att pyssla med i väntan på denna… 😉

  Så funkar ju inte automatchoken optimalt (ngn som är förvånad 😉 ska smörja lite axlar i den så löser det sig förhoppningsvis.

  /Christopher

  #113467
  chakka
  Deltagare

  Att kolla kopplingshydrauliken är ju ganska enkelt, så börja där. Kolla först att systemet är välfyllt och luftat och att inte slavcylindern läcker (ganska vanligt, men är inte svårt att åtgärda). Är detta OK kan du justera kopplingen med en skruv som sitter på kopplingshusets högersida i färdriktningen. Spelet ska vara 4mm vid slavcylindern.

  Skulle inte detta hjälpa, kan det vara någon av armarna på själva kopplingen som kärvar. Det är inte lika enkelt att fixa, utan innebär som regeln att motorn måste ur.

  #113495
  christopher h.
  Deltagare

  Tack för snabbt svar. Systemet är välfyllt men jag har inte kollat luftningen än. Jag var ute och kollade efter justerskruven som hastigast (ska snart till jobbet – jobbar natt)så jag hann inte söka allt för noga efter den. Ungefär var på växellådans högra sida sitter skruven?

  #113497
  chakka
  Deltagare

  Justerskruven sitter precis framför frihjulsreglaget på högersidan, ganska långt ner på kopplingskåpan. Se bilden.

  #113504
  christopher h.
  Deltagare

  Kalasbra! Tackar, nu ska det inte bli några problem att hitta skruven!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng