99-76 kokat, skjuten packning? komptest.

Forum Modellspecifika forum 90/99 99-76 kokat, skjuten packning? komptest.

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2017-07-02 00:06 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #432279
  tofser
  Deltagare

  Kokade och sköt ur sig kylvätska förra sommaren efter att kylfläkten lagt av. Misstänker att den ev skjutit topplockspackningen, kollade stiften idag och förutom att de verkar gå lite magert så såg jag ingen direkt skillnad emellan. Komptestade med biltemas mätare (har funkat bra för mig på många motorer) och fick värden över 12 kg på alla cyl. Kan det stämma? Låg nära varandra så inget som stack ut vilket jag tänkt borde synas om packningen gått. Motorn var fort ljummen vid testet.

  synpunkter?

  #432280
  tofser
  Deltagare

  glömde säga att kylarlocket verkar ha havererat, inne i locket hörs det att något litet lossnat och skramlar runt och kikar man ser man en liten fjäder som är av. Verkar gå luft rakt igenom när man klämmer på slangen med locket på så systemet saknar väl tryck. Ev trycker den ur sig vatten här men jag tror inte de.

  #432282
  parru
  Deltagare

  Va bra att du hittade en rimlig förklaring i kylarlocket. Om inte kylarlocket lyckas hålla trycket så kockar det vid betydligt lägre temperaturer (under 92 eller 89).

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng