Akuta Köpråd

Forum Övrigt Allmänt Akuta Köpråd

Detta ämne innehåller 4 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-09-14 13:53.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14795

  lsoderlund
  Deltagare

  Hej, har skrivit ett inlägg tidigare ang köpråd av Saab96.

  Affären är i princip uppgjord, det är jag som förmodlingen kommer att köpa bilen. Dock skulle jag vilja ha svar på vissa frågor. Till faktan först. Saab 96 tvåtaktare, bes utan anmärkning förra gången, men dags att besiktiga iår. Tectylbehandlad under, lite rost i skärmkanterna. Samma ägare i 7 år.

  Dock är det något fel på växellådan. Ettan och backen gå i, dock inte tvåan och trean. Enligt honom så har en säker källa sagt att det är ett ganska lätt fel, personligen tror jag att det är ett ganska allvarligt fel, dvs att lådan är helt slut. Till min fråga nu, är det någon som vet vad det kan vara för fel. Måste en annan låda införskaffas? Vad kostar en sådan inkl arbete? Vad bör jag se upp med inför detta köp?

  Vad är vettigt att ge? Priset idag är 9500:-, utan att ha prutat? Bör man lägga ett skambud eller ej? Isof vad?

  Vore extremt tacksam för svar..

  Mvh Lars Söderlund

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #98253

  kaparn
  Deltagare

  Svårt att säga utan att ha sett bilen men jag skulle nog kräva att växellådan var ok för dom pengarna. Gärna att bilen var nybesiktad oxå.

  #98254

  phermansson
  Deltagare

  Svårt att säga ja… Man vet ju aldrig med växellådor. Men det borde ju dra av ett par tusen på priset.
  Varför säljer han bilen? Om det är ett enkelt fel, varför har han inte ordnat det innan han säljer? Det gör ju bilen klart mer lättsåld.
  Jag gav 12500:- för min 62a förra året. Bilen är i fint skick, inga fel och relativt nybesiktigad.

  Kolla först om du kan få tag i en låda om den skulle behöva bytas, om du kan byta själv eller vad ett byte skulle kosta.
  Vad gäller prut så beror det ju mest på vad man kan med. Jag brukar dra av en rimlig summa, sedan ger jag ett bud som är lite lägre än det. Ibland tycker säljarna att man ger ett riktigt sktbud, men då är det ju bara att höja lite.

  #98255

  matthias r
  Deltagare

  Antar att vi pratar treväxlat? Denna låda är Saabs starkaste genom tiderna och havererar nästan aldrig.
  Om tvåan/trean inte går att få i är det med största sannolikhet bara justeringsbehov på rattstångens
  läge i sina fästhål. Dessa är ovala och läget måste vara helt rätt för att växellägena ska fungera som det är
  tänkt. Om det inte är detta fel, ska du kolla knuten mellan växelstång och låda. Det förekommer i sällsynta fall att den brister, och då uppstår givetvis svårigheter att få in samtliga växlar, om det nu går överhuvudtaget.
  Knuten är lätt att byta. Tänk bara på att den är olika till tre resp fyrväxlade bilar, så du måste införskaffa den rätta.

  #98256

  lsoderlund
  Deltagare

  Japp det är den treväxlade lådan. Ok, men då är det i princip bara att leta upp en begagnad låda och sen skall bilen iaf fungera.. Sen återstår det ju besiktning… Vet ärligt talat inom jag har lust att köpa grisen i säcken. Om än med en prutning. Hade väl tänkt att lägga ett rejält skambud på en ca 3000kr. Om det skulle vara aktuellt. Detta med tanke på att den är obesiktigad och att den i dagsläget inte kommer att gå igenom en besiktning. Sen har jag ingen aning om vad en reservlåda kostar (är ju ganska ung så kan inte så mycket om dessa lite äldre bilar). Får se hur jag gör! Känns väl inte som om ekonomin har råd att svänga för mycket heller då man studerar. Men men, till saken, ska jag prova med att bjuda 3000kr tycker ni? För det måste den väl ändå vara värd?

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng