Angående bränslekvalitetsdirektivet från EU

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Angående bränslekvalitetsdirektivet från EU

 • Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2011-11-13 18:58 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5234
  jos
  Deltagare

  … som gäller from 1 januari 2011. Vilket innebär i praktiken att det fr o m 1 mars 2011 kan vara upp till 10% etanol i den blyfria 95 oktaniga bensinen, s.k. E10.

  Är det någon som har koll på i vilken omfattning det påverkar V4-motorerna? Vad behöver ändras för att man obehindrat skall kunna köra med 10% etanol i tanken? Stoppar packningarna för det?

  #34923
  rallysaaben
  Deltagare

  personligen tror jag inte att packningarna skulle ta stryk, de packningsytor som kommer i kontakt med bränsle är väl rätt minimala storleksmässigt, det är väl bränsleslangarna som ligger illa till isåfall, och det är ju inte så mycket jobb att byta ut dom.
  Sen är det väl ingen nackdel att blyfrikonvertera topparna, speciellt när bränslet är som det är, och kommer bli, då behöver man ju aldrig mer fundera på hur ventilsätena mår, mao så förlänger man livet på topparna då.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng