Angående Olles saabartikel i dagens SvD

Forum Övrigt Allmänt Angående Olles saabartikel i dagens SvD

Detta ämne innehåller 7 svar, har 6 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-04-10 21:43.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23820

  erik satre
  Deltagare

  Hej!
  Skrev en fråga till artikelförfattaren av dagens artikel i SvD. En artikel som i och för sig inte var överdrivet vinklad, men ändå.

  Länk till artikel:

  http://www.svd.se/naringsliv/i-dag-maste-saab-bygga-fortroende_6061997.svd

  Kopia på brevet:


  Hej!

  Jag läste din artikel och håller till stor del med dig i vad du skrivit. Däremot undrar jag lite över hur du resonerar när du menar att ”ett gäng artiklar” inte kan rubba ett företags framgång?

  Hur menar du då? Att det SvD och andra tidningar skriver ändå inte betyder något? Att ingen bryr sig om vad ni skriver?

  Och betyder det i så fall att ni också kan vinkla, vrida och vända lite hur som helst på rapporteringen, eftersom ni ju inte har någon genomslagskraft?

  Mvh
  Erik Sätre
  Frösön
  tel 073-513 18 53


  #171446

  phermansson
  Deltagare

  Inte så vinklad kanske, men redan i brödtextens andra mening faller argumenten. Och varför var det omtumlande att Antonov vill kliva in? Var det en nyhet för författaren att Antonov vill vara med?

  #171447

  phermansson
  Deltagare

  Du kan väl skriva nått till den här snubben också, hans åsikter är inte att leka med…
  http://gt.expressen.se/nyheter/1.2386637/jan-erik-berggren-muller-har-gjort-daligt-till-varre

  #171472

  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Jan-Erik Berggren är mannen som gav Besserwissern ett ansikte. Han skriver i princip i varje lördagsmotorbilaga av Kvällsposten (ingår i GT och Expressen-träsket) och förpestar de lokala journalisternas ofta trevliga artiklar med sitt dravel. Skryter dessutom i varje nummer om något pris han fick för sin sk journalistik.

  Nej jag är inte bitter……

  /B

  #171476

  Martin
  Deltagare

  Karln verkar ha missat att EIB-lånet betalas ut i etapper och är riktat mot specifika utvecklingsaktiviteter. Faktakoll hör inte till paradgrenen inom kvällspressen mfl instanser.

  #171487

  lsoderlund
  Deltagare

  Ibland kan jag tycka att journalistiken de använder inte är mer avancerad än Blondinbellas blogg. Ofta är uttalanden och ”fakta” helt tagna ur luften, utan någon som helst verklighetsbakgrund. Nämner någon detta till dem, gömmer de sig bakom yttrandefrihetslagar och dylikt.

  Ett annat exempel på detta är väl denna person på SVD.
  http://www.svd.se/naringsliv/saab-rover-svdse_6062925.svd

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #171489

  phermansson
  Deltagare

  Jag tror faktiskt Blondinbella gör bättre analyser (även om jag inte läst så mkt av henne). Hon är ju inte dum, så hon fattar nog att hon skulle tappa många läsare och reklamintäkter om hon börjar spekulera hej vilt. Det är ju en sak som är lite tråkigt med detta… Förr hade man en viss respekt för tex SVD och DI, de sågs som seriösa tidningar. Men nu känner man ju att man inte litar särskilt mkt på dem vad det än gäller.

  #171686

  anders dahl
  Deltagare

  Domedagsprofeter är det ju gott om, förvånar mig att ingen tagit upp DNs Jaques Wallner, en av de absolut värsta! Häromdagen spekulerade han i Saabs misslyckade affärsplan…precis som väntat…blablabla…. I samma tidning hyllade han Volvos kinesiska ägare som med en HEMLIG affärsplan satsar på Volvo. Hemlig? Vad vet han då? Ingenting! Men det är ju Volvo, då måste det vara något bra.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng