Äntligen!

Forum Övrigt SSR Äntligen!

Detta ämne innehåller 4 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-04-14 08:05.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12481

  mats a
  Deltagare

  Äntligen hittade vi orsaken till att oljan ständigt vattenblandades på vår V4. Vi har trott att det nya korsinsuget varit alltför planat eller skevt. Efter byte till ett annat insug var oljan åter grå. Vi lutade åt att byta toppar, kanske var de planade mot det ursprungliga insuget?

  Men toppbytet dröjde. Och si, det var tur, för när vi lyfte på den ena såg vi genast var vi skulle leta felet. Rosten avslöjade läckaget. Packningen verkade oskadad och till slut, i dagsljus, upptäckte vi den lilla sprickan. Ser du den? Den glada ventilgubben har så att säga fått en snus under läppen.

  I väntan på att vi undersöker om toppen kan lappas monterar vi portade enkelblåstoppar och standardinsug med en weber 36-36. Vad ovant det kommer att se ut. Älgen har tappat hornen redan på våren…

  Toppen

  Ser du sprickan?

  #86100

  uffepuffe
  Deltagare

  ursäkta uttrycket!Men hur i helvete kan du få så mycket rost i kanalen använder du inte glykol?Då kan jag förstå att toppen spricker.

  #86101

  mats a
  Deltagare

  Rosten har antagligen uppkommit som en följd av de senaste veckornas ständiga fyllande och testande. Eftersom vi inte vetat om motorn är tät efter varje given åtgärd vore det korkat att fylla med glykol. Och så långt har det inte gått att vattenkanalerna är igenomrostade – om du söker en orsak till sprickan den vägen.

  #86102

  sabbe
  Deltagare

  Hur mycket planad är toppen? Det går max att ta 1.7 mm annars blir det inget gods kvar på detta stället. Titta snett in från sidan av vattenkanalen så ser du att det är ett halvmåneformad uttag inne i vattenkanalen för bättre kylning vid tändstiftet. Om topparna är för mycket planade sjunker godset undan och spricker här.

  Sabbe

  #86103

  mats a
  Deltagare

  Äntligen ett konkret tips! Tack för det. Vilken historia dessa toppar har vet jag inte men jag ska kontrollera dem!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng